• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
sandio2007 - напреднал
Здравейте майсточета! Търся съема за аларма имитираща кучешки лай!Може би ще помогне срещу крадци-аматьори!?
hygro - майстор
sandio2007 написа:
Здравейте майсточета! Търся съема за аларма имитираща кучешки лай!Може би ще помогне срещу крадци-аматьори!?
Няма да помогне. По-добре сложи куче, което да имитира аларма - ефектът ще е по-добър :wink:
sandio2007 - напреднал
Няма кой да гледа кучето! Имах едно но то се опита да изяде комшийската баба, въпреки ,че тя го хранеше! Наложи се да го махна!
lz1wvm - специалист
Кога ще лае електронното куче.Демек как ще разбере че е дошъл крадец
sandio2007 - напреднал
Задействането ще бъде с инфрa4ервени сензори или други.Интересува ме сxемата генерираща кучешки лай ,евентуално с усилвател и крайно стъпало за мощност.
lz1wvm - специалист
Тук има една схема не знам дали ще върши работа.Може би трябва отделен усилвател за по-страшен лай. :fluch:
http://www.kn34pc.com/books/book-elektr ... vreme.djvu
hygro - майстор
Не е проблемът в усилвателя и източника, а че ти трябва един наистина висококачествен бокс с добър и мощен нискочестотен говорител, за да изкараш звук, който що годе да наподобява олелията, която създава едно куче. А това вече оскъпява начинанието значително...

С металния звук на говорителче от телевизор няма да преметнеш никого, ако ще да пускаш оригинален запис на баскервилското куче. Пък ако втория път електронното ти куче изпее същата строфа, голям смях ще падне.

А проблемът ти най-малкото е технически. По-скоро е доста комплексен. Кучето не лае от раз на 100% - слухти, предупреждава, беснее, после души прага и проверява дали още има някой зад вратата. Пък ако жертвата пипне бравата, вратата чак се подгъва навън от яростното блъскане... Т.е. то реагира на конкретна обстановка, а не лае просто по ноти.

С електроника и дете не можеш да излъжеш, освен ако не вземеш, да създадеш етологично-акустичен модел на охранително куче... :?

Най-добре за избора и възпитанието на кучето се консултирай с някой, който е наясно по въпроса и следващия път кучето няма да хапе, когото не трябва...
Последна промяна от hygro на съб апр 25, 2009 11:07 pm, променено общо 1 път.
mitcd - специалист
Идеята не е лоша.Ако се намери добър източник.Например някое МР3.Може да се направи да речем 20 минутен запис на истинско куче(че да не се повтаря).Достатъчно е да се знае че някъде в двора има куче.Усилвател с подходящ говорител и да се измисли кога да се включва.Определено ще има ефект.
sandio2007 - напреднал
Няма да е само лаенето, мисля да го комбинирам с вой на сирена и светлинни ефекти! ще е достатъчно да вдигне на крак и комшиите! Идеята с MP3-то е добра, но ще ми усложни живота с управлението му, понеже смятах да добавя и някоя \\\"блажна благословия\\\" от мен, към цялата какафония!
sandio2007 - напреднал
Не мога да отворя тази електроника за свободното време!Дайте някои други схеми ,ако имате!
  • 1
  • 2

Тема "Търся съема за аларма имитираща кучешки лай" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: