Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Зимата дойде, а аз нямам топло. Реших да си правя парно с камина. Като си сметнах колко киловата мощност ще ми трябвад видях че камините на пазара не ме остройват и реших да си направя сам. Направих си чертеж но не зная как да изчисля мощоста на водна риза. Ако някой знае нека помогне.
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО
Osiris - специалист
Каквото и да направиш сложи от вътре един ред огнеупорни (бели) тухли за да не ти завира водата във водната риза и зад нея камена вата за да не и стопи тръбите :? моята горивна камера беше облечена цялата в камена вата отстрани и отзад :? купих я за 22 киловата ама много ме съмнява че е толкова така че не му мисли много :?
failure - специалист
Здравей, интересува ме как става (с кактъв материал) зидането на огнеупорните тухли в камерата? Предстои ми да правя камина с водна риза, и ще съм ви много благодарен ако дадете някоя идея за вграждането на тялото. Може ли да се използва "итонг" в близост до тялото?.
Matchless - специалист
Има специално шамотно лепило за зидане на огнеупорни тухли.
Когато камината е с водна риза , не се слагат огнеупорни тухли или каквото там било. Нали целта е топлината от огъня да е в най- близък контакт с водната риза, за да няма загуби. Ако водата завира, това означава, че водната риза е малка и не е съобразена с мощността на самата камина, или пък радиаторите са малко. Има и други неща, но те се определят при оглед на място. Затова потърси мнението на най близкия специалист в тази област.

Тема "водна риза" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: