• 1
  • 2
Всички въпроси за вилата.
маринн - помощник
здр.имам нужда от помощ.ще купувам помпа за вилата марка сперони ,центробежна -но я дават да смучи мах от 7 метра дълбочина, а на мен се пада да смучи от кладенеца в интервала от 6,5 до 8 метра.дали ще смучи и към 8 метър.чета че дават на някой помпи да смучат и от 8 мия метър.ще ви бъда благодарен за съвети :?:
barekov1 - специалист
Търси помпите "Вида" те са до 8 метра и са изпитана марка. Аз имам такава от 1970г. и още работи!
LazarGanev - "Велик майстор"
Бареков, не го връщай в миналия век бре :lol:
Стефан - майстор
Що? И аз съм за изпитаните марки, а не за рекламите.
Ей това е съвременното производство. Дядо ми имаше такава през 70-те. Ноо корава. Кат Москвича модел 403.

Прикачен файл

Помпа Вида.jpg
Помпа Вида.jpg (7.11 KиБ) Видяна 5010 пъти
А ето как изглежда една съсременна самозасмукваща помпа за кладенец (марка не споменавам, за да няма реклама, ама всички изглеждат по този начин). Съжалявам, аз също съм патриот и предпочитам да купувам български продукти, дори и на по-висока цена, но в случая просто българският производител не предлага никакъв съвременен модел. Това е все едно да продължаваме да си купуваме ловешкия Москвич.

Прикачен файл

Съвременна помпа.jpg
Съвременна помпа.jpg (8.82 KиБ) Видяна 5006 пъти
Последна промяна от LazarGanev на нед апр 26, 2009 9:02 pm, променено общо 1 път.
Стефан - майстор
LazarGanev написа:
Ей това е съвременното производство. Дядо ми имаше такава през 70-те. Ноо корава. Кат Москвича модел 403.
Единственото слабо място е износването на вала под лоената набивка. Но и за това има решение. Изработва се втулка от неръждаема стомана, и се сменя вида на набивката. Аз лично предпочитам Меркел. И става вечна.
Стефко, кусурите им са много, а най-големият е, че не са самозасмукващи. Никоя марка вече не предлага такъв тип помпа за кладенец.
barekov1 - специалист
Съвременни помпи дрън дрън! Аз също си купих подобна цолска 450W (съвременна).Още първото поливане с времетраене около 3:00 часа и запуши! Рекламация не приемат! Била претоварена :lol: Сложих си старата Вида и по цяла нощ върти и полива тревата безотказно!
От Метро или от кварталния хипермаркет? :)
  • 1
  • 2

Тема "моля за съвет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: