• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Mc Queen - специалист
Вече ми оправиха нета. Та сега отговарям на натрупаните вапроси. Бойлера е много стар 80л. вертикален, от Соц. строй. Водосъдържателя беше сменен с неръждавейка мнооого отдавна. Постепенно се смениха : фланец, ключа, терморелето, термозащитата и много нагреватели. Така,че за марка няма смисъл да се говори. От инсталацията идват 3 кабела. Единият е заземяване и е закачен за фланеца. Нагревателят не е от тези с 6мм шпилка посредата между 4-те извода на реотаните, а е от тези с голяма около 40-45мм гайка . Така,че предполагам и нагревателя е заземен ( понеже между гайката и фланеца няма уплатнение ) Много ме съмнява, че се получава някаква химична реакция, която прояжда нагревателите. Като за начало мога да пробвам с рапаните, понеже имам подръка, през това време ще си търся цинк. ( Някой има ли идея откаде може да се намери ? )
Благодаря за помоща
2v6 - майстор
Mc Queen написа:
...От инсталацията идват 3 кабела. Единият е заземяване и е закачен за фланеца. Нагревателят не е от тези с 6мм шпилка посредата между 4-те извода на реотаните, а е от тези с голяма около 40-45мм гайка . Така,че предполагам и нагревателя е заземен ( понеже между гайката и фланеца няма уплатнение ) Много ме съмнява, че се получава някаква химична реакция, която прояжда нагревателите. Като за начало мога да пробвам с рапаните, понеже имам подръка, през това време ще си търся цинк. ( Някой има ли идея откаде може да се намери ? )
Благодаря за помоща
Можеш ли да премериш напрежението между фланеца и входния водопровод? За целта трябва да опънеш една жица от водомера до бойлера. Бойлера трябва да е включен и нагревателя да работи :!:
  • 1
  • 2

Тема "Проблеми с нагревател на бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: