Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
MaEsTrO - помощник
Моля Ви ако имате някаква идея която се смества в тези граници - споделете я !
Просто сам скапан от работа , нямам време и достатъчно подкрепа от семейството ми в идейно отношение като как да стане разполагането на :
-Бойлер с диаметър 450 мм и височина около 1400 мм
-тоалетна чиния
-мивка (може и с шкаф)
-Шкаф
-и място кадето човек да се изкъпе нормално

Размерите са в мм

Бих бил благодарен на всякакви идеи, колкото и шантави да са само моля за някаква илюстрация

:computer: :muede: :sleep:

Прикачен файл

untitled2.JPG
untitled2.JPG (16.25 KиБ) Видяна 6978 пъти
masteradmin - майстор
Даи тръбите за чиста и мръсна и вода. И сигурен ли си че нямаш нито една чупка в банята ?
MaEsTrO - помощник
Най-сетне намерих време пак да пиша!
Дано от новите картинки да стане ясно (ако не -скоро ще си купя цифров фотоапарат и ще видиш точно за какво става на въпрос).
Разбира се, аранжирането на банята е много важено, но с напредването на ЗИМАТА В Драгоман (кадето се намира банята ми) става много студено и и на преден план изпъква въпроса как да я изолирам.Така че щи помоля за съвет и по този въпрос.Той е толкава важен не само заради ниските температури навън, но и проради фактът че банята практически не е изолирана от никаде :cry: .
От едната страна има стълбищна клетка(долу),от друга неотопляема стоя (горе), антре (ляво), а 4-тата стена ( с прозореца ) е със северно изложение. Това далеч не е всичко. От долу - слабо отопляем хол и мозайка, а от горе таванско помещение.
При всичките тези екстри температурата в помещението не надхвърля 10-12 градуса.
Може би се
:? чудите какво е усещането - по-добре недейте!
А ето и самите картинки

Първата е относно въпроса с водата

А втората - сегашното положение

Прикачен файл

banq2.JPG
banq2.JPG (22.07 KиБ) Видяна 6851 пъти

Прикачен файл

banq1.JPG
banq1.JPG (18.09 KиБ) Видяна 6851 пъти
крум - специалист
При това разположение като се къпеш, ще ти се мокри цялата баня.
А и с тая мивка срещу душа... И тоалетната остава неизползваема, когато някой се къпе.

Моят съвет е да отделиш със стена мократа част на банята от сухата.
Място имаш бол.

Стената може и да е от стъклени плочки, така ще можеш да използваш светлината от прозореца.
Или можеш да я направиш от гипсокартон и можеш да си вградиш казанче в нея, което ти спестява още 15-20 см в банята.

Душът е добре да е до прозореца и поради още една причина - лятото (а и не само) можеш да го използваш за проветрение.

Кошът може да е под мивката. Трябва да помислиш и за отопление - къде ще ти е лирата/радиатора. Според мен до вратата от горната страна ще е добре.

Със слагането на мивката срещу тоалетната чиния обединяваш мястото, което ти трябва за ползване на тоалетната чиния и това, което ти трябва за ползване на мивката.

И като цяло банята ти остава много просторна, не се мокри цялото помещение и може да се използва тоалетната, докато някой се къпе. И жена ти е щастлива, че след всяко къпане няма да мие цялата баня (мивка, смесители, тоалетна чиния, плочки на пода и на стените), а само 1 квадратен метър (или колкото ти е мократа част).

П.С. Ако бойлера още не е купен, можеш да се замислиш за хоризонтален - има място над вратата. Няма да се вижда, а може и шкаф да му се изработи да не събира прах.

Прикачен файл

bania2.gif
bania2.gif (5.11 KиБ) Видяна 6827 пъти
Trifun - специалист
крум написа:
П.С. Ако бойлера още не е купен, можеш да се замислиш за хоризонтален - има място над вратата.
тц !
Тъй като полезната ширина на банята е 1600 мм , ако вземе хоризонтален бойлер който е 1400 мм примерно, остават около 20 см., което означава че при всяка смяна на нагревател, освен да източва водата, ще трябва да сваля и самият бойлер, което определено не е добра идея според мен :roll:
MaEsTrO - помощник
Круме, много ти благодаря !
Идеята ми допадна. Вече обмислям преградната стена.
Дано скоро да мога да отделя достатъчно време, а и пари за да релизирам нещо подобно сам самичък . Това ще бъде един голям успех за мен. Ще кача и снимки за да коментираме изпънението ми.
xepa - помощник
защо не отидеш ж някой магазин да ти помогната с идеите и сте ти ги покажат 3D пък и ще ти предплжат повече идеи за самото обзавеждане имам предвид преградни стми , мивки, тоалетни и т.н. :)
крум - специалист
Xepa, ти явно скоро не си ходил/а по магазините... В повечето случаи се опитват да те убедят, че това, което продават е единственото и най-подходящото за теб! И това, което търсиш е пълна глупост, за това го няма при тях! А ако случайно зададеш някакъв страничен въпрос, примерно къде е инструкцията за монтаж на поддушово корито, те гледат като полезно изкопаемо.
Да не говорим, че дори и в големи и известни магазини като Санитекс (официални представители на Видима), пред това да ти обяснят нещо, предпочитат да те изгонят.

По-добре предварително да си "напишеш домашното" и да се подготвиш с това, какво търсиш преди да влетиш в който и да е магазин. Всеки производител вече си има сайт с продукцията на него и с малко търпение и усилие доста добре можеш да се ориентираш както за избора, така и за цените - препоръчителните цени на всички производители за цяла Европа са еднакви. А това, че някои вносители спекулират с цените - то е ясно и е проблем само на купувача, който им дава пари.
А магазини - дал бог.

Тема "Дайте идея !" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: