Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
eurogas - специалист
Колкото повече гледам дограми толкова повече се обърквам??? :roll:

Искам качествен профил....предлагат немски, но кой е наистина немски, от кой доставчик сте доволни и кое си заслужава парите, все пак имам да остъклявам три етажа и ми трябва сериозна фирма. :cry:

Това с ка-стъклото...ако се сложи в едната посока спира топлината от стаята да не излиза навън, но казват че през лятото топлината щяла да влиза по-лесно ??? :o

Ами тогава да сложат две ка-стъкла противоположно, едно за лятото едно за зимата ?? :evil:

И с тези тройни стъклопакети, има ли смисъл и реална полза от тях, намаляват ли конденза по стъклата, аргона необходим ли е??? :cool:

Моля за съвет защото в понеделник трябва да я поръчам, и всеки продавач си хвали стоката...но какво наистина ми е необходимо ??? :roll: :roll: :roll:
joro_kem - специалист
не съм специалист, но наскоро ми монтираха около 35 кв.м. pvc дограма (бяла, 4-камерна, 3х4 мм. стъклопакет). та, според мен: контактната площ на стъклото с околната среда е В ПЪТИ по-голяма от тази на профила на дограмата и аз мисля, че е по-добре да се инвестира в по-качествен стъклопакет, вместо да се хвърляш на 5,6 и ненам си колко си камерна дограма (помоли да ти покажат напречен разрез на профила и сам ще разбереш на какво викат "камера"). к-стъклото е истински мор за жилището през лятото, особено в моя град (знам го от приятели с такива стъкла - принудиха се да монтират и външни щори, понеже климатиците им не смогват да охлаждат). 3-ния стъклопакет чувствително понижава шума спрямо двойния и според мен е разумен компромис между к-стъкло и двоен - не пече като к-то и все пак е по-добро от 2-ния. пак повтарям, не съм специалист - дано това мое лично мнение ти е от полза.
joro_kem - специалист
забравих да добавя, че едно от най-важните неща е обкова, който ще ти монтират и гаранцията, която той ползва. поне тук твърдят че едни от най-добрите марки са МАКО и СИГЕНИЯ.ако имаш право на избор, поръчай си дръжки с многопозиционен блокаж (не съм сигурен дали така се наричат - щракат при завъртане и имаш избор да я оставиш в произволно положение, което ти позволява хем крилото да е затворено, хем уплътненията да не са плътно притиснати - помага за избягване на конденза). айде и успех!
eurogas - специалист
Има ли смисъл от АРГОН в стъклопакета или е достатъчно да е с три стъкла???

Това с КА-стъклото през лятото не може ли да се избегне ако се монтират две срещуположно действащи КА-стъкла, така спира и в двете посоки светлината с къси вълни и съответно през всички сезони ще имаме защита ???
zdraveite mnogo 6te sam vi blagodarna ako mi pomognete,as imam problem s now pvc prozorec koito pravi golqm kondens i stenite postoqnno sa mi v muhal kakvo trqbva da se napravi za da spra vlagata?
velsi - Почетен майстор
Отваряй го по-често да се проветрява. Изясни си откъде идва тази влага, явно е в повече. Опитай се да я намалиш. За стените - изолация.
ami mersi vse pak 4e mi otgovori .otvarqm vseki den prozoreca pone za malko za6toto imam i malko dete i ne po vsqko vreme moga da go pravq
a kak da namerq izto4nika neznam polzvam zasega savo to 4isti no e s nepriqtna mirizma.a za izolaciq kade otvan ili ot vatre.mnogo stanaha vaprosite mi izvinqvai.
velsi - Почетен майстор
Те въпросите са си добре, но пиши ако обичаш САМО на кирилица!
SHL - специалист
Ако искаш професионалисти в бранша се обърни към НВГ - много са добри. Търси профили "DIMEX". Мога да ти предоставя и телефона на точния човек. Там ще ти дадат и професионална консултация.
Съветвам те да използваш всички екстри, които се прдлагат на пазара за да нямаш грижи. Цената на пвц профил "DIMEX"(Германия) с К-стъкло+аргон, петкамерна е около 180 лв.

Тема "PVC ДОГРАМА- КОЯ Е ЧИТАВА ???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: