Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
flecher1 - специалист
Главния захранващ кабел е двужичен ,а кабела на фурната за вграждане е три жилен .Как да ги свържа за да зануля печката.Може ли някой да ми покаже или каже. Предварително БЛАГОДАРЯ.
sasooooooooo - "специалист"
Взимаш клема с три гнезда. На първото захващаш черния проводник от входящия кабел /фазата/. В средата слагаш синия проводник /нулата/+допълнително жило до гнездо три/земя/.
Пускаш напрежение и с фазомера замерваш къде по клемата имаш фаза. Ако е само в първото гнездо на черния проводник :arrow: во ла ла :!:
Откъм печката подвръзваш съответния цвят. :arrow:
Правиш първата баница :wink:
Милен - майстор
Струва ми се че фазомера ще му светне и на фазата и на нулата при включена печка. Така че пробата я прави при изключена печка. После включва печката и пак с фазоуказателя бара някое метално лъскаво место по нея да ли ще светне. Ако на корпуса му не свети е добре и може да я пипне и с ръка :lol:
А на въпросната фурна сигурно си има схема на свързване или поне е означено на клемореда и кой кабел за какво е например L-фаза, N-нула и PE -корпус. И после както ти казаха вече L на фазата, N и PE на нулата и баницата във фурната :)
zandor - специалист
Общо взето така си зануляваш печката.
bonjyr89 - специалист
хахахахахахха да! Ама е много тънак момента с баницата :lol:

Тема "Въпрос за свързване ел уреди" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: