Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
parvev - специалист
ако свързването на тоалетната чиния е със задно оттичане отзад в гумения маншон е заседнала празна упаковка от ароматизатор или нещо друго,свали я, почисти и това е.

Прикачен файл

Picture.jpg
Picture.jpg (73.81 KиБ) Видяна 7149 пъти
pep - специалист
Oсвен да пробваш да засмучеш с пожарникарска помпа тип "бибо" или нещо такова :?
kapris - напреднал
parvev написа:
ако свързването на тоалетната чиния е със задно оттичане отзад в гумения маншон е заседнала празна упаковка от ароматизатор или нещо друго,свали я, почисти и това е.
За съжаление оттичането е такова, но не с гумена връзка, а влиза в Т образна пвц тръба, като левия край на горната чертичка на Т-то е запушен, а десния влиза в друга пвц тръба, която пък отвежда към тръбата за мръсната вода. Извивката на тръбата в самата тоалетна е извита като кука , нещо такова е http://www.kolo.click.bg/produkt_sku_16208.html

А тръбата отзад е ето такава, в късата част, която е надолу влиза края на тоалетната, а дългата отива към тръбата за мръсната вода.

Изображение

Опитах с ръкавица да бръкна, но не мога да си извия толкова ръката.Опитах да махна тоалетната, имаше някакви винтове, махнах ги, но не помръдва.Оказа се,че е залепена към гума, а гумата към циментовата подложка - не помръдва по никакъв начин. А и нали писах,че е в килер, няма никакво място за маневри, поне ако можех да се завра отзад да видя дали затапената част е с капачка или така си е отлята. Ако е със завинтена капачка, може да се опитам да я отвия, но на пипане изглежда като изцяло отлята тръба, не се усеща ръб на капачка. Боже,божее, хванах си белята с тая тоалетна.
Стефан - майстор
parvev написа:
В моя апартамент няма такава грозотия :lol:
rulom - модератор
Виж сега, кажи най-накрая откъде си, пък ако има възможност ще се отзове някой колега от форума, а ти ще го похвалиш и почерпиш...ако работата е само за отпушване :wink:
kapris - напреднал
rulom написа:
Виж сега, кажи най-накрая откъде си, пък ако има възможност ще се отзове някой колега от форума, а ти ще го похвалиш и почерпиш...ако работата е само за отпушване :wink:
Мен ли питаш, аз съм от София.
rulom - модератор
kapris написа:
Мен ли питаш, аз съм от София.
Значи нещата стоят така:
-Търси се майстор за запушена канализация.Проблема е описан по-горе.Колеги, помагайте, явно само със съвети не става!
Все пак става дума за член на форума!
emil_v r - майстор
Ако е във Врачанските ловни полета , - идвам и я отпушвам .

Казах ли ти да не бъркаш с ръкавица ,а?

Огъни предварително електрод по формата на прибор за ядене на стриди , или охлюви .
Как да ви го обесна повече ... и ще изчистиш цялото дъно .
В най- ниската част , там са утайките ,или предметът.

Дай снимка на оттичането , да го видим , ако искаш да са адекватни съветите.
kapris - напреднал
По нагоре съм дала снимка и линк с чертеж от нета как става оттичането.А иначе аз нямам с какво да снимам. За бъркането първо сипах половин шише доместос, после бърках с ръкавица, ама водата не ми мина над ръкавицата.
emil_v r - майстор
Сега го видях , значи , кофти си ти е направено оттичането - чупката под прав ъгъл ... вероятно и там да има затлачване.
Не е ясно и има ли наклон .
Първо - спокойно не е голям проблем , ще се опрай.
При най- лошият вариянт просто трябва да си купиш гъвкав маншон от белите , да се отреже част от тръбата , и да се нахлузи маншонът.
Като си помислиш , че от една кална дупка прайм блок с 200 апартамента ... с 200 тоалетни ... значи сичко е възможно.

Викни си водопроводчик , тука има такива , или изчакай за други съвети , само не бръкай с ръкавица повече , и не хвърляй пиратка .
И не надувай с маркуч :evil:

Тема "Запушена тръба на тоалетна?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: