Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
romanpm - майстор
Питането ми е за батерия на часовник -немски колко волта е :? че е заминала , а не пише зарежда се с около 4-5 в , според мен трябва да е 1,2 в , някой да знае :?:

Прикачен файл

DSCF3572.JPG
DSCF3572.JPG (60.66 KиБ) Видяна 5045 пъти
karamundi - специалист
напиши и номера в гугъла и виж
stefan_gb - специалист
има веороятност да е 3,6V ..... сменях отдавна но часовника беше полски
romanpm - майстор
:) мен също ми се искаше да пише нещо , но уви , имаше само синя опаковка и нищо друго нито на нея нито на платката или вън ... :?stefan_gb а на този пише джермани ще видя в панда -магазина заедно с батерията , лъже щото е с един корпус :?
stefan_gb - специалист
Проследи веригите за заряд , интегр.смема може да те ориентира (ако участва в заряда), ценери някакви .... След отпадане на напряжението батерията подържа виж тази ИС какво зажранване иска .....
romanpm - майстор
:) С волтмер на променлив напрежението "ходи " от 4,5~5,5 В може би от генераторчето - при разпоена батерия , вероятно това е след ценера , на интегралката ще ми е трудно :?
2v6 - майстор
romanpm написа:
Питането ми е за батерия на часовник -немски колко волта е :? че е заминала , а не пише зарежда се с около 4-5 в , според мен трябва да е 1,2 в , някой да знае :?:
Сигурен ли си че е батерия?
Може да е кондензатор.
Как разбра че е заминала?
shotik - майстор
Моя позната има такъв часовник,с който се задава кога да включва и изключва консуматор.Той е механичен и работи само когато е включен в контакт.
След 20 май ще мога да го видя,засега не казвам нищо повече,само както колегата 2v6 писа ,дали не е кондензатор?
stefan_gb - специалист
Батерия е почти 100 % :) но прилича на електролит без обивката :?
romanpm - майстор
2v6 Сигурен ли си че е батерия?
Може да е кондензатор.
Как разбра че е заминала?

Сегурен съм защото я разпоявах в процеса на заряд и работата на часовника без захранване се скъсяваше драстично , а трябва да е 90 ч , ако имаше място бих монтирал някоя друга както направих с един подобен на Дженеръл Е който вече работи по 300 ч на акумулатор :)

Тема "Батерия за часовник 24ч/15м" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: