Мечтата на всяка домакиня
iolly_ - специалист
Успях да свърша с такъв първи вариант.

Разбира се с някои уговорки като това че за барплот сам сложила просто шкафове с размери за пералня, защото отдолу трябва да я пъхна. Отгоре ще има по-издаден плот за да е удобно за краката.

Ако някой може да ми каже на тази програма "ALNO" как мога да си начертая стая с неправоъгълна форма ще съм му много благодарна, защото попринцип отляво на моя измислен барплот трябва да има стена на детската.

Прикачен файл

Proekt_kuhnia_1.JPG
Proekt_kuhnia_1.JPG (114.57 KиБ) Видяна 10679 пъти
Последна промяна от iolly_ на ср яну 03, 2007 5:22 pm, променено общо 1 път.
iolly_ - специалист
Ето с барплота

Прикачен файл

Proekt_kuhnia_2.JPG
Proekt_kuhnia_2.JPG (93.43 KиБ) Видяна 10678 пъти
iolly_ - специалист
Емералд благодаря ти!

Апартамента в момента се строи....тухла е....имахме възможност да местим стени, но вече сме си дали крайното решение, стените са направени и не може повече да правим промени. Много се чудехме за мястото на вратата към детската. Имаше два варианта....на това място и в другия край на хола. Решихме да е тук, за да може поне хола да ни е по-обособен. Но естествено стана за сметка на кухнята.

Утре ще ти пратя схема на целия апартамент. Имаше и други промени....вкарахме един остаклен балкон към нашата спалня. И остана само един открит към детската. Като цяло влизаш в коридор малак, отляво баня с тоалетна на едно, насреща нашата спалня, в дясно от коридора хол с кухня и през кухнята в детска и открит балкон.

Трябва да ти изпратя първоначалния план да видиш...... През една врата се влизаше в тесен коридор, напълно неизползваем и излишен. От дясно имаше открит килер, а на ляво директно се влизаше в детската.
Последна промяна от iolly_ на ср яну 03, 2007 5:25 pm, променено общо 1 път.
iolly_ - специалист
Кажете ми моля и дали има програма за разпределение на хол и спалня......подобна на тези за кухненско обзавеждане.

Много ми се иска да си направя целия хол с кухнята как ще изглежда.
Всъщност аз съм правила някои варианти със Ядвса Удиня но е доста трудно защото няма готови мебели и сама трябва да ги чертая. :sad:
Emerald - модератор
iolly, програми има колкото искаш, но те съветвам да не си губиш времето с тях! Ограничават ти въображението и няма да видиш повечето очевидни решения. Не мислиш сериозно за подобна кухня, нали? :-D С програма се визуализира вече готов проект и това е работа за добър специалист с професионален софтуер.

Нахвърляй ми плана на ръка! Никога не е късно за каквито и да било промени с разпределението, независимо на кой етап от строителството сте.:roll:
iolly_ - специалист
Защо какво ми е на кухнята....то всъщност още не си личи точно как е..
iolly_ - специалист
Това е апартамента погледнат отгоре.....по-рано съм правила някои подредби, но не е довършено.

Прикачен файл

Assem3.JPG
Assem3.JPG (59.8 KиБ) Видяна 7509 пъти
Emerald - модератор
Аз разбирам, че не сте харесали идеята с преместването на вратата на детската, но мисля, че печелите доста с това преместване. Първо, увеличаваш значително полезната площ на кухнята и имаш място за всички електроуреди и абсолютно нормална подвижна маса, която в случай на гости да можеш да местиш и разтягаш...Второ, грозната и абсолютно ненужна чупка на входа към детската става много полезна площ и се използва за вграден гардероб на стаята, като така увеличаваш площта и на самата детска.

Изображение

На схемата мисля, че се вижда къде съм преместила вратата- между масата и дивана. Така и самата врата е вид визуално разделяне на двете зони. Откъм трапезарната част на лявата страна (отдолу на растението) предвиждам някаква трапезарна витринна секция. Червеничкото над масата са висящи осветителни тела, а отстрани на меката мебел- настолни лампи върху малки масички.
Не съм изчислявала разтояния- доста на око нахвърлях, така че може да има и грешки в изчисленията. Само идея.
Последна промяна от Emerald на нед дек 10, 2006 1:38 am, променено общо 1 път.
iolly_ - специалист
Мерси много, но не е възможно защото там където си сложила вратата на детската е бетонена стена. Врата може или да е по нашия план или на мястото на ъгълъ, където си сложила в дъното.
iolly_ - специалист
Освен това детската има балконска врата....забравила съм да я сложа

Тема "Barplot s masa za hranene-idei?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: