• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Всички въпроси за вилата.
yakinceto - специалист
здравей станало е супер.
"Басейна е с размери 178х126х54 см и е с вместимост 500 литра - най-големия, който беше в Баумакс " - каква му е цената ?
HD - специалист
Калфата написа:
Да ви питам и аз нещо!
В момента правя комбинирано пещ и чеверме, нещо обаче не додявам защо майстора настоява пеща да е изградена не от огнеупорни тухли, а от старите тухли вдлъбнатите. Неговото обяснение е че огнеупорната тухла е за предпочитане ако по цял ден се пекат например пици.
Дайте съвет моля :? :? :? :? :?
Хм, ха сега де :cool:
Аз не виждам причина, да НЕ Е от огнеупорни тухли - просто като опалиш хубаво пещтта и като побелеят онези ми ти тухли ..., така държат топлината мноого време, за разлика от другите май :? . За пици не знам дали има значение толкова, но за агне може би? Макар, че повечето пещи са от тези старите тухли, но си го обяснявам с това, че просто такива е имало :?
Я да се изкаже някой спец, че и на мене ми стана интересно.
yakinceto написа:
здравей станало е супер.
"Басейна е с размери 178х126х54 см и е с вместимост 500 литра - най-големия, който беше в Баумакс " - каква му е цената ?
Да не те излъжа, но мисля, че беше 150 лв. Тия дни ще ходя до Баумакс пак, и ако не забравя ще погледна.
yakinceto - специалист
Благодарско.Мисля че в Практикер в В.Търново гледах такива , но по-големи и цена към 200лв.А, мислил ли си водата като се замърси от басейна да я използваш по някакъв начин? :-D
HD - специалист
yakinceto написа:
А, мислил ли си водата като се замърси от басейна да я използваш по някакъв начин? :-D
Какво имаш предвид?
Ами той басейна се пълни с вода от кладенец (геран, както му викаме по балкана), с водна помпа, така че водата не я плащам. После като се позамърси (все още не съм взел химии против това, но и това ще направя) мисля да поливам лозето с нея :-D
Взех и една фонтанна помпа (2000 литра/час уж, комбинирана с луничка на нея), която има разклонение (допълнителен щуцер), та там мисля да върша един маркуч и да я пусна да изпомпва в лозето или цветята, или където и да е извън басейна :lol:
Ти да нямаш нещо друго предвид? :-)
Ще пусна снимки утре и на фонтана.
HD - специалист
Ето и малко снимки на фонтанната помпа :wink:
Ето го селския Лас Вегас :-D
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

През деня няма особен ефект от лампичката, но вечер е много красиво, още повече, че над басейна се е надвесил един голям орех, който като му се появят листа ще е още по-готино, защото луничката се отразява в него ;-)

Помпата е с 3 различни приставки за различни фонтанчета, освен това тук малко съм намалил дебита, защото иначе като е на макс излиза извън басейна :)
Изображение

Изображение

Изображение

ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ НА ВСИЧКИ, а аз отивам да подготвим пещтта за първия тест по предназначение след някой ден :-D
NRG7 - специалист
HD, много ми харесва, поздравления. =D>
yakinceto - специалист
Точно за това : поливане :-D .Станало е супер.
stra6ko - помощник
На този линк може да видите виличката ми в с. Меляне обл.Монтана. Шадравана още не е пуснат защото р. Огоста е още голяма за да я премина и пусна водата за него от баира.Печката за готвене (най-в дясно под навеса) ще и вдигна и височината,че е ниска.Най- в ляво е пеща за агнетата,а по средата барбекюто.Ако някои желае нека да даде мнение препоръка http://www.snimka.bg/album.php?album_id=361396
barekov1 - специалист
На страхотно място ти е къщичката! Относно барбекюто, пеща и печката, ще ти трябва малко въображение за да ги приведеш към по добре изглеждащ вид!
merakliq - специалист
Семпло, но според мен по своему ефектно. Харесва ми, че навеса е с турски керемиди. Според мен можеше да сложиш по дебели вертикални греди на навеса-по солиден щеше да изглежда :? . Това пред къщата басейн ли е?
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Тема "Навес за барбекю." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: