Най - вълнуващия въпрос зимно време.
mityom - специалист
така е имах впредвид преход от мед към нещо си.Благодаря на всички отзовалисе :prayer:
filmatoplo - майстор
Ония ден видях плосък панел на Де дитрих , извода му беше медна тръба фи-12 .Площа му бе към 2,60 м2 .
mityom - специалист
моите са 2.15 и 2.7 на 200л бойлер сънсистем дано да стигнат на 50 градуса е рамката
naskov - майстор
За лятото 50 градуса наклон са много. Иначе колекторите с тези квадратури са достатъчни за 200л.
mityom - специалист
идеята ми е лятото да са по-слаби и да не завира, а зимата да приема повече слънчева енергия, мисля, че така ще стане, пък и зимата ще наглася диференционния термостат на по-малка темп. на колекторите да пуска помпата примерно 30
naskov - майстор
mityom написа:
идеята ми е лятото да са по-слаби и да не завира, а зимата да приема повече слънчева енергия, мисля, че така ще стане, пък и зимата ще наглася диференционния термостат на по-малка темп. на колекторите да пуска помпата примерно 30
Диференциалния термостат не се настройва да вкючва на определена температура :!: Вкючва при достигане на зададена разлика, като повечето са фабрично настроени да не включват преди температурата на панела да е достигнала 40 градуса. Лятно време ако няколко последователни дни нямаш консумация от бойлерите и 60 градуса да ти е наклона, пак ще заврат
mityom - специалист
точно тези 40 градуса в колекторите ще променям зимата и то най вече за пролет и есен на 30 електрониката ми ще има тази възможност и зимата макар и малко ще помагат на котлето или на нагревателя на ток. Пък за завирането- то наклона само за помощ, щот ако т на въздуха стига 40 то в колекторите ще е ужас
anatolt - помощник
filmatoplo kaza :утре остана само да се монтира помпената група - аз ги ползвам готови - бронзов корпус ,помпа грундфос ,баланс 6 бара ,манометър,кран термометър,възвратна клапа,дебитомер , кранчета за пълнене и изолационен пакет .

Колега,а би ли ни казал от къде и на каква цена ги вземаш комплектовани,да си спестяване нерви и време,а защо не и пари.
naskov - майстор
anatolt написа:
filmatoplo kaza :утре остана само да се монтира помпената група - аз ги ползвам готови - бронзов корпус ,помпа грундфос ,баланс 6 бара ,манометър,кран термометър,възвратна клапа,дебитомер , кранчета за пълнене и изолационен пакет .

Колега,а би ли ни казал от къде и на каква цена ги вземаш комплектовани,да си спестяване нерви и време,а защо не и пари.
Аз на 210лв италиански без помпа. Много са хубави

Тема "медни и подцинковани фитинги" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: