Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
ribnikolaevi - майстор
Не може това, което търся, да е такова чудо на водоснобдителната техника. Все някой трябва да е чувал за подобни резервоари.
Ако не го намеря :drinkers: , ще взема да се напия от мъка
Deo-x - специалист
Най добре е да държите резервната вода 10-20л туби в килера или някъде скрити места,мазе.Нали винаги има вода по водопроводите и да спре,това е временно поради ремонт на стари и спукани тръби от съседни улици и ще пуснат след няколко часа което не е фатално :) Къде си чул да има по баните резервна вода над казанчето,пък няма ли да е грозно,претрупано :?Същото е на кухнята,когато няма вода,държите резервна в килера :wink: :)И междудругото,нали не използвате цял ден wc :lol: :-D
ribnikolaevi - майстор
Deo-x написа:
Най добре е да държите резервната вода 10-20л туби в килера или някъде скрити места,мазе.Нали винаги има вода по водопроводите и да спре,това е временно поради ремонт на стари и спукани тръби от съседни улици и ще пуснат след няколко часа което не е фатално :) Къде си чул да има по баните резервна вода над казанчето,пък няма ли да е грозно,претрупано :?Същото е на кухнята,когато няма вода,държите резервна в килера :wink: :)И междудругото,нали не използвате цял ден wc :lol: :-D
Идеята е резервоарът да се монтира над вграденото казанче, също да е "вграден" в стената.
Точно от туби по килери и т.н. ми се иска да се отърва.
Каналски - специалист
:) наистина идеята е "Направи си Сам" !
Не е невероятно хрумване, но трудно ще се намери нещо готово !
Приемам, че трябва само за промиване на тоалетно седало и е вградено в стената. Т.е. може да се нарече "излишно голямо клозетно казанче".
Опростявам нещата до популярно използване на Клозетно Казанче (КК).
Два варианта:
в.1 - едно голямо КК
99% от случаите, оборудването на КК се продават като резервни части. Съществува възможност да се купят и почти всеки резервоар за вода да се направи да се ползва като КК. Но ще има редица технически особености на арматурата които ще определят размерът и характера на ползване. От къде ще се намери съдът нямам идея, но е допустимо да се купи по-висок и да се скъси до приемливата височина.
Примерни проблеми:
- ограничена дълбочина на водата, и от това нужда за по-големи хоризонтални размери ;
- по-специален механизъм за промиване, или с автоматично затваряне след определено водно количество (което е малко вероятно срещано) или с ръчно управление Start-Stop (което е почти сигурен преразход на вода);
- защита от конденз по стените на КК.
----------------------------------------------------------
в.2 - две КК, едно стандартно + едно голямо
Монтирани са едно до друго (едно над друго), промивните тръби се свързват преди тоалетното седало. Стандартното се ползва постоянно, Голямото само при аварийни ситуации. Доста по добър вариант от гледна точка на икономия на вода и сигурност на ползване.
Примерни проблеми:
- дублиране на всички механизми/оскъпяване т.е. нещо като в.1 + още едно КК ;
- може да се получи усложнено монтиране и връзки ;
- защита от конденз по стените на КК.
---------------------------------------------------------------
Написал съм го доста общо ! Голям обем може да се постигне и като се скачат няколко по-малки съда. Има още много чисто технически въпроси.
Мисля си за примерни призводители които имат, по подробна информация за "частите". Сещам се за ПЪРВО и ВТОРО, обикновенно номерата на чаркалъците са или в PDF-a или в някоя картинка. За ВТОРО си мисля, че начина на предлагане в България предполага реална възможност за поръчка и доставка.

Ето описана една странична идея:
http://www.thebiggreenidea.org/news/new ... er-toilets
Последна промяна от Каналски на нед май 10, 2009 7:16 pm, променено общо 4 пъти.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Това, което господина иска, не се ли нарича "хидрофор"?
chapara - майстор
n_a написа:
Ако не четеш само последното мнение би било "оригиналност" :lol:
ribnikolaevi - майстор
Благодаря много Каналски, сега виждам, че си ми отговорил, а си трябва време за да се разгледа подробно инфото, но Благодаря много!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
chapara написа:
n_a написа:
Ако не четеш само последното мнение би било "оригиналност" :lol:
Не оригиналност. Питам си. Значи не е това.
Видях. Хидрофор създава изкуствено налягане? Не е просто резервоар с гравитачно? ОК.
Каналски - специалист
ribnikolaevi написа:
...
Вариант 3:
Може да се окаже, че това е най-лесно изпълнимият и практичен вариант. С червено са оградени проблемните места, според мен.
Съдът си остава проблемно намираем ! Според мен трябва да е "плътно излят" (поне от водното ниво надолу), препоръчителен материал Полиетилен или Полипропилен (заради евентуалната възможност за полимерна заварка).
- задължително трябва да се мисли за защита от конденз по стените ;
- задължително трябва да се мисли за ревизионен отвор (онзи правоъгълен пунктир) .
P.S.
Спирателният кран с поплавък (швимерен спирателен кран) е даден схематично. Тези с които се окоплектоват клозетните казанчета са напълно подходящи (препоръчителни) според мен.
P.S. #2
Заради една система ARIAPUR , Valsir имат модели клозетни казанчета с разклонител на промивната тръба. Ето в този PDF стр.5 се виждат -> LINK

Прикачен файл

Flush.Cisterns.gif
Примерна схема.
Картинката е завъртяна заради изискването 800х600
Flush.Cisterns.gif (12.66 KиБ) Видяна 6657 пъти
ribnikolaevi - майстор
Въпроси:
Конденза с топлоизолация между казанчето и ГК ли да прогоня?
При тази схема, може ли горния съд да пълни долния,в смисъл гравитачното налягане достатъчно ли е?

Тема "Резервоар за вода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: