Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
8180 - майстор
sasooooooooo написа:
Фасагена запечатва. Именно поради това не се допуска да се боядисва с фасаген в баня или във всякакви други мокри помещения. Това са моите знания.
Откъде са ти знанията? Мисля, че грешиш.

ЛКК,
Аз лично се съмнявам, че ще намериш подходяща боя при съответната дебелина - погледни (сигурно можеш и да ги провериш) сметките по-горе. Ако са верни трябва да е нещо по-добро от найлона.!?
Може би някакви грундове, въпреки че се надпреварват да рекламират всичко като "дишащо", а на теб ти трябва обратното.
sasooooooooo - "специалист"
Когато избирах боя за банята, исках фасаген, навсякъде ми казваха това което написах по-горе. Обаче след твоята подозрителност виж какво намерих:
ФАСАГЕН
Външна употреба
Фасадна боя с акрилатен съполимер във водна фаза
Предназначение:
• Ново боядисване и възстановяване;
• Защита и декорация на фасади.
Свойства:
• Екологично чист продукт;
• Добро поведение при нанасяне – добра разливност и изравняване на мокрото покритие. Не пръска при нанасяне. Добро наслояване;
• Добро поведение при съхранение – не образува сбита утайка, не променя вискозитета си във времето;
• Микропорести покрития – oсигуряват “дишане” на стените;
• Отлична белота на покритията и много добра устойчивост към стареене и пожълтяване;
• Много добра покривност;
• Висока атмосфероустойчивост;
• Ниска водопоглъщаемост на покритията;
• Бързо съхнене, слаба миризма (не съдържа разтворители);
• Отлична устойчивост на мокро триене и миене – клас 2 съгл. ISО 11998;
• Притежава отлично сцепление с повърхностите.
8180 - майстор
Сасоо,
Еми, Не го виждам твоето (на продавачите твърдение). Даже точно обратното, ако може да му се вярва. Както и да е, май не е подходяща темата за тази дискусия
John - специалист
Има,и друг вариант.Термокерамична боя.Тя,ще предотврати образуването на конденз.
LKK - специалист
John, ще ме прощаваш, на това с термокерамичната боя са си пълни глупости.
И аз прочетох в нета за дишането на фасагена и го отхвърлям като вариант.
8180, благодаря за коментарите.
С блажната боя ми се струва голяма хамалогия със съмнителен резултат. Реших, че най-лесно ще е да сложа наилон върху съществуващият ГК, а отгоре още един слой ГК. Така поне ще съм спокоен, че съм спазил технологията.
John - специалист
Не те карам да ми вярваш.Изборът е твой.Принципът на действие на тази боя е в отразяването на топлината от керамичните частици и по този начин не допуска голямя термична разлика,която е основната причина за конденза.
LKK - специалист
Не става въпрос аз дали ти вярвам, вече написах категорично не. Въпроса е, че с некомпетентното си мнение, без да вникнеш в същността на въпроса, подвеждаш още мнго хора, четящи форума.
В случая, конденза се образува по тавана на усвоеният балкон от преминалите през ГК и ватата водни пари.

п.с. Със същият успех може да се появи и някой божи служител, който да посъветва да напръскаме със светена вода и така да решим проблема. :-D
John - специалист
:-D Явно,не съм прочел подробно темата.А,въпросната боя ме спаси от конденза,но това не е по тази тема.
8180 - майстор
ЛКК,
Сори, че те "набутвам" в това приключение, но виждам сме на едно мнение, не особено популярно във Форума.
Не му разбирам на кортона, но някъде колеги коментираха сваляне и качване на монтиран вече такъв.
Takezo Sensey - модератор
LKK написа:
В случая, конденза се образува по тавана на усвоеният балкон от преминалите през ГК и ватата водни пари.
Чеки и аз да кажа :

Какви водни пари на терасата ?
Да не е баня ?

Кухня е ( ще е ) ясно . Не си усложнявай живота с фолио и втори пласт картон, ако е кухня имането на пара е неизбежно.Сложи абсорбатор, дано да не си забравил да сложиш и вата над картона . Не го мисли толкова, я попитай колко от картонджиите слагат фолио ... :wink:

Тема "Наилона на окачения таван" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: