• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
icelame - помощник
Моля за помощ, трябва ми общо взето кабела да бъде с температура 30 градуса, и да може да си го правя колкото дълък искам. Ще съм много благодарен ако някой може да каже някакви формули, или изобщо от - до как да се направи ?
icelame - помощник
Прочерох ги тези неща :) Първото е за много големи температури, на мен ми трябва за терариум, кабела ще бъде заровен в пясък и няма как да се охлажда, затова не трябва температурата му да е повече от 35 градуса. Поради този факт искам сам да си изчисля по някакъв начин дължина, сечение, температура и какво точно се слага на края на кабела?
Искам нещо такова.. какъв точно е този консуматор на края на кабела?
Изображение
romanpm - майстор
icelame написа:
Прочерох ги тези неща :) Първото е за много големи температури, на мен ми трябва за терариум, кабела ще бъде заровен в пясък и няма как да се охлажда, затова не трябва температурата му да е повече от 35 градуса. Поради този факт искам сам да си изчисля по някакъв начин дължина, сечение, температура и какво точно се слага на края на кабела?
Искам нещо такова.. какъв точно е този консуматор на края на кабела?
Изображение
Трябва обратно да зададеш въпроса :за колко метра и в каква среда /пясък/ ще е съпротивителния проводник , щото така е невъзможно да искаш да знаеш колко бензин има в резервоара като мериш пушека на аспуха Виж това : Стаен терморегулатор INT0056F http://www.intiel.com/room-thermo_reg_bg.htm :? :-D :-D
icelame - помощник
И това нямах предвит :) Аз регулатор си имам, трябва ми самия кабел как да го направя? Защото 4 метра кабел го продават за 35лв. - А самата философия за направата на това не е толкова сложна. Ето как изглежда, но как се прави???

Изображение
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Като необременен от знания човек, не ползвам готови решения, ами постоянно откривам топлата вода. Интересува ли те, как си стоплих "змиите"?
Всъщност, май си много бос по темата. Нямаш начин Кабел А с точна температура, да го правиш дълъг колкото си искаш. Определено сечение на кабела + определена дължина, правят определена температура.
И най-важното за теб. Нужни са ти 30 градуса на кабела или на околната му среда? Щото за да ти е пясъкът в терариума 30, кабелът трябва да е доста по-топъл. И вероятно онези up to 65 ще те устроят.
icelame - помощник
Аз ако не бях бос, нямаше да питам :) Това 30 градуса го казах ориентировъчно, то е ясно че ще се правят експерименти, но за да стигна до тях ми трябват формули - за сечение на кабела, дължина, някакво съпротивление което да се сложи на края?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Бе както хич не четеш....
moimoimoi - майстор
купуваш си един такъв кабел-нагревател,прекарваш го през терморегулатор и настройваш желаната температура,ако найстина струва 35 лева не си струва да си играеш да го правиш,все пак така като гледам от снимката по горе това си представлява един кабел с щепсел и единственото което може ти да направиш е да си купиш кабел и щепсел и да си ги вържеш :lol:
терморегулатор непременноо ти е необходим,защото температурата на окколната среда не е постоянна, при 15 градуса в стаята тоя нагревател може да направи 30 градуса, а при 25 градуса в стаята да ти направи 40 градуса примерно
или си взимаш саморегулиращ кабел от линка който е даден по горе http://www.vodoley91.com/old/cablesbg.htm
2v6 - майстор
icelame написа:
И това нямах предвит :) Аз регулатор си имам, трябва ми самия кабел как да го направя? Защото 4 метра кабел го продават за 35лв. - А самата философия за направата на това не е толкова сложна. Ето как изглежда, но как се прави???

Изображение
А обикновен кабел можеш ли да направиш :?:
Проста жица с изолация :?:

Ако искаш да спестиш пари си вземи кабел за подово - примерно 20 метра, 10 лева :idea: Нареди го на дъното и го свържи към трансформатор, примерно 12V :idea: Терморегулатора свържи на входа на трансформатора.
Колеги, някой може ли да ме упъти къде в София мога да си купя нагревателен кабел за подово на метър? :?
  • 1
  • 2

Тема "Как се прави нагревателен кабел?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: