Всеки да напише по някоя весела случка или виц.
Илиян Илиев™ - майстор
И пеперудите стават с една повече на всеки ред.
emil_v r - майстор
Трябва си стереоскоп . две лупи по 1 лев . Разберете .
Перфектно е , използва се от времето на пра баба ми 1925г
Стефан - майстор
emil_v r написа:
Трябва си стереоскоп .
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Уби рибата :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: По врачански :lol: :lol:
emil_v r - майстор
Еж , стоя тука и се ядосвам ли ядосвам.

Що не напишеш СТЕРЕОСКОП в гуглето .
И вижте , че има няколко начина за създаване на стереоскопични изображения , демек за "разделяне на лев и десен канал "

Но що се ядосвам , о юзъри - оо темпора ! мердж алдраку. :wink:

Ъгълът м/у зрителните оси , е софтуерно свързан у мозака с фокусното разстояние .
Демек поглеждаш много надалеч , и малкио мозак фокусира окото ,( двете :) ) на безкрайност .
Поглеждаш на 10м , зрителните оси се пресичат на 10м , от този ъгъл малкио мозак изчислява разстоянието (така се прави и у артилерията )
ии също автом. фокусира очите на 10м.

Гледайки пипирудките ако премрежиш и погледнеш на далеч софт. не можеш да фокусираш на близо (монитора) и виждаш обемно , но не на фокус.
Фокусираш у монитора - губиш стереоефектът , понеже авт. зрителните оси се кръстосват при монитора....
За това през турското робство са решили тозипроблем , като с две лещи ти корегират зрителният ъгъл , и хем фокусираш наблизо - хем виждаш стерео.
Ина поне 3 вида стереоскопи. Да .
velsi - Почетен майстор
Аз пък ще ви кажа един друг трик. Всяка една най-обикновена снимка може да се види стерео. Просто трябва да се гледа с... едно око. И малко под ъгъл. Причината е, в това, че обектива на фотоапарата е само един. Пробвайте.
parvev - специалист
мисля че има и друг трик,след повече алкохол
velsi - Почетен майстор
parvev написа:
Аз говоря съвсем сериозно. Навремето го прочетох в някакво фотографско списание, пробвах и се получи.
parvev - специалист
velsi написа:
parvev написа:
Аз говоря съвсем сериозно. Навремето го прочетох в някакво фотографско списание, пробвах и се получи.
не съм казал че не говориш сериозно,все пак отмора и шеги,считам че и моят пост може да се вземе на сериозно
velsi - Почетен майстор
При твоя вариант се получават едни такива визуални и всякакви други ефекти, които трудно могат да бъдат систематизирани. Пък и понякога трудно се запомнят. :-D
parvev - специалист
но може понякога оствят трайни белези

Тема "стерео картинки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: