Връзката между 2 свята
Master_Kenobi - V.I.P.
Time2Burn написа:
Аз все още не получавам отговор на въпроса ми "Защо вратите се монтират последни" според тебе. И Какво ще стане ако бъдат монтирани в началото на ремонта.
А човека в темата си пита с кое да започне, и отговора е естествено от вратите, тоест демонтажа им, а после да му ги монтират когато станат готови, и поне след 2 седмици след демонтажа, оформянето и взимането на размери за новите. Аз поне не съм видял някой да ги прави по - бързо...
Размер на врата може да се вземе и без вратата да е демонтирана. Махането на первазите, които не са от страната на крилото и пантите, а от другата страна на касата, е напълно достатъчно за вземането на коректни размери.
Може дори и без махане на первазите, а само с частичното им разковане и повдигане, за да се разбере дебелината на материала от който е касата, но по-добре те да се махнат за да се открие целият отвор за вратата. В другия случай размерите трябва да се вземат от някой опитен.

А вратите се монтират последни:
- за да не пречат при другите операции - мазилки, шпакловки, боядисване, подови настилки (плочки, ламинат, паркет и др. се поставят доста трудно около монтирана каса и обикновето не става хубаво),
- за да няма грижи за опазването им, особено ако са с естествен фурнир - дори и капка латекс, ако засъхне върху него си остава петно завинаги,
- за да не поемат влага от мокри процеси (примерно изравнителна подова замазка),
- за да се спести последващото им почистване.
и т. н.

Не виждам логиката в това вратите да се монтират първи.
И как ще намериш фаянсаджия който да дойде и да направи обръщане на вратата в банята с плочки?
Не знам за каква технология говориш, вероятно някаква старичка... Какво обръщане? :? Днешните врати с подвижен перваз и монтаж с пяна не се обръщат. Виж горе снимките.
Освен това, какво правим, ако има вече стари плочки и трябва да се смени само вратата в банята? Монтираме вратата след плочките, нали?
А като казах врати, по логиката ти, кеноби, че то и дограмите да слагаме последни бе?
Не виждам аналогия между монтиране на врати и монтиране на прозорци (фасадна дограма). (Впрочем, вратите също се водят дограма).
След монтажа на прозоци, трябва да се обръща. Вратите с каси и подвижен перваз не се обръщат.

Тайм, сам каза, че не се занимавш с монтаж на врати и не разбирам защо искаш да наложиш мнението си. Вече успя да подведеш автора на темата, но дано го разубедим.
Стига си подскачал като бик на червено и се спри малко. Чуй и другите колеги. Не могат да се вредят от нас... :-D

Аз едва ли има какво повече да кажа и покажа по темата, така че млъквам за сега.

Успех, FivePointeO! :)
Time2Burn - специалист
Ти си пълен аматьор братле, пълен. Стара технология е обръщането на врати викаш. От такива като тебе дето взимат размери преди демонтажа сме на такова дередже с монтажниците на дограми и врати, и заради такива като тебе обръщането на прозорците струва кажи речи колкото прозореца. Кой си сменя вратата на банята и не си лепи плочки наново, говориш небивалици направо. За последен път казвам че ВИНАГИ има оформяне около прозорците и около вратите, за да се получи качествен монтажа, ама ти продължаваш да ми плямпаш врели некипели с любителския си опит в селската барака. Аз може и да не съм професионалист в монтажа на вратите, но съм професионалист в сферата на строителството, в която работя, а ти или си монтажник на врати, или си компютърен плъхй. И съдейки по мненията ти, май е второто защото за 4 месеца имаш хиляди мнения, от които и чеп за зеле не става. Айде халал да ти е, продължавам да искам ИГНОРЕ, и ти продължаваш да отвръщаваш хората в този форум. НЕ ОСТАВИ ТЕМА ДЕТО ДА НЕ УСРА, господин всезнайко. Дано ти спрат нета и компютър да не видиш!!!
Master_Kenobi - V.I.P.
Вместо попържни и клетви, да беше дал някой читав аргумент на тезата си. Или поне някоя снимка.
Вижда се, че и други смятат като мен, а като теб никой...
pipbel - майстор
Абе много искри хвърчат тука бе, много адреналин се носи нещо из въздуха :-D
И то за какво...да се чудиш да плачеш ли да се смееш ли. :cool:
И 2-та варианта имат предимстава и недостатъци.
Наистина най-добре собственика/ците на такива дилеми да си вземат решенията.
Всеки си има собствени съображения.
Аз например (без да съм питал тука) прецених че на баните се слагат по-рано вратите, а на стаите почти последни-малко преди окончателното довършване.
Така и направих.Ми засега поне е нямало повод да си скубя косите......
Dansaver - специалист
Въх, въх заради това заяждане ли си изтри постингите Тайм ту бърн???????

Много кофти все пак колкото повече идеи и по различни -- по добре! пък нека четящите решават кое е по добре за тях!
Имаше доста интересни неща в твоите мнения и много жалко, че ги изтри

Аз пък съм благодарен на Мастър Кеноби защото точно това което ми предложи ми се въртеше в главата ама.....
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... c&start=15

Не искам да заемам страна в спора защото е безмислено, а и явно едната от двете спорещи страни няма да се появи повече което пак казвам е много жалко........................

Тема "Последователност на изпълнение ремон на коридор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: