• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Всички въпроси за вилата.
merakliq - специалист
Извинявам се! Не съм допрочел, че е шадраван :-D .
stra6ko - помощник
Шадравана е голям 3 м. диаметър и 80 см.дълбок,в средата с 2 1/2 тръба за водата,която я хващам от отсрещния баир и с маркуч над реката под черния път и в двора.Това лято като спадне реката ще трябва да потърся кръгли и плоски камъни да ги пробия(но незнам с какво) в средата и да ги подредя върху тръбата, в обратен конус.Относно по-добрия вид на пещта,печката и барбекюто,те са строени преди 28 г.пещта;16 г.печката и миналата година започнах барбекюто.Имам идея да ги олепя всичките с кръгли плоски речни камъни,а стената зад тях ,с каменни плочи или по-големи плоски камъни,както и основата на барбекюто да я оформя (изравня) с камъни.А,че е семпло нормално е ,защото всичко е правено без пари с налични матриали и труд ,от мен вуйчо ми (този с очилата) и дядо ми.Гредите са метални тръби, но може да ги обвия с дъски.Много благодаря на всички за мненията и препоръките!Очаквам още такива!
merakliq - специалист
Според мен идеята за облепяне на пещта с речни камъни не е добра, но това е само мое мнение. Не те ангажирам с него. Просто на мен не ми допада такава визия. Виждал съм такива и според мен не изглеждат добре. Аз бих ги облепил с някакъв лек камък, който продават по борсите.
stra6ko - помощник
Така де с диаметър 5-10 см. и дебелина от 0,5 до 2 см. и после с някакъв лак.Може и само тухлите да си останат но с добра фуга и после лак.Имам един мой патент така да се каже ,ще го снимам и ще го пусна тука.Пусни някой линк с речен камък и такъв от борсите за да ги видя,защото не си спомням да съм виждал пещт така облепена.Благодаря предварително.
Калфата - помощник
ей това е моето, още незавършено

Прикачен файл

05052009490.jpg
05052009490.jpg (30.53 KиБ) Видяна 11564 пъти
stra6ko - помощник
За нещо такова говорех но за мен нестава. Твойто е по-добър вариант,за по големи неща.Различни по цвят плочи и речни камъни перфектно.Обаче ако можеш да ми обясниш,как ще печеш едновременно агне и да печеш на барбекюто???

Прикачен файл

012085888[1].jpg
012085888[1].jpg (39.11 KиБ) Видяна 12693 пъти

Прикачен файл

012085846[1].jpg
012085846[1].jpg (29.02 KиБ) Видяна 12693 пъти
Калфата - помощник
Едвали ще се случи едновременно да са ми нужни
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Тази пещ палена ли е?
Калфата - помощник
Вече е палена, перфектна е, гордея се!!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Радвам се!
Интересува ме, лакът по камъните и фурнорованият капак как се държат при нагряване.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Тема "Навес за барбекю." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: