Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
prascho - майстор
Aко първия ти слой е обикновен картон, аз бих си сложил втори слой влагоустойчив, колкото и безумно да звучи това :) . Но аз съм един безумец в света на нормалните както си личи от "уникалните" виждания, които представям в темите ми. С една дума тегли ми една майна и не ми обръщай внимание.
LKK - специалист
Takezo Sensey написа:
Какви водни пари на терасата ?
Да не е баня ?

Кухня е ( ще е ) ясно . Не си усложнявай живота с фолио и втори пласт картон, ако е кухня имането на пара е неизбежно.Сложи абсорбатор, дано да не си забравил да сложиш и вата над картона . Не го мисли толкова, я попитай колко от картонджиите слагат фолио ... :wink:
На терасата си държа цветята през зимата /двайсетина саксии/: хем прохладно, хем не пада под нулата. Картона го сложих миналото лято и ползвах от зеленият, но шпакловката си я направих с фугопълнитеря на Кнауф, защото ми артиса. Не съм я шкурил, защото се притеснявах дали няма да се напука по шевовете, засега не е мръднала. По време на февруарските студове започнах да надушвам лека специфична миризма като излеза на балкона, та се сетих, че съм пропуснал фолиото. :headbash:
Обикновенно вратата от стаята към терасата е затворена, приотварям я само при големи студове, за да останат положителни температурите. За проветряване на балкона са пробити три отверстия Ф50 мм под самият таван. През зимата оставям да работи само едното, като през студовете го бях стеснил до Ф35мм.
Днеска оглеждах тавана и видях, че няма да мога да сложа втори слой ГК върху първият, защото много ще ми падне нивото и ще стои грозно към остъклената част /ГК хваща част от ПВЦ профила/
Благодаря за мненията.
StroyMont.com - помощник
До LKK
Мисля, че за една година няма да може да ти излезе мухъл във ватата.
Щом не си шкурил гипсокартона вземи си изрежи едно парче примерно 20/20 см. в тавана и виж тази миризма дали е от ватата, след това си върни парчето и шпакловай.
Ако има мухъл във ватата бъди сигурен, че и на гипсокартона ще излезе.
muki - напреднал
Малко стара тема,ама и аз влезнах в дилема,и нали знаете че понякога човек колкото повече чете толкова повече се озадачава как да изпълни нещата най-добре.Случаят е следния,налага ми се да правя таван от гк,нищо страшно,условието е че е в блок на последния етаж,помештението е дневна с кухня,отгоре са таванските на блока.Опасенията ми са че ако не сложа пароизолация парите от кухнята магат да напрявят беля във ватата на тавана,но пък ако сложа,ако от някъде влезе и малко влага не съм сигорен че през бетона ще може да изпари,ако е покрив на къща е малко по лесно ама тука се чудя как би било най-добре
ivanovrg - специалист
muki написа:
Малко стара тема,ама и аз влезнах в дилема,и нали знаете че понякога човек колкото повече чете толкова повече се озадачава как да изпълни нещата най-добре.Случаят е следния,налага ми се да правя таван от гк,нищо страшно,условието е че е в блок на последния етаж,помештението е дневна с кухня,отгоре са таванските на блока.Опасенията ми са че ако не сложа пароизолация парите от кухнята магат да напрявят беля във ватата на тавана,но пък ако сложа,ако от някъде влезе и малко влага не съм сигорен че през бетона ще може да изпари,ако е покрив на къща е малко по лесно ама тука се чудя как би било най-добре
не мисля че имаш нужда от пароизолация
нали отгоре са тавански стаи
надали са толкова студени,че да се образува конденз
найлон се слага само на външни стени,където разликата в температурата е голяма

Тема "Наилона на окачения таван" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: