Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
housedoktor - майстор
Има впредвид нанасяне на лепило по плочката и стената/пода
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Всъщност, няма смисъл от двоен гребен. Нооо нали е по-трудно и поооо-майсторско ....
lakosste - специалист
съветвам те да си направиш замазка върху мозайката защото в повечето бани които са с мозайка наклоните са малко странни и в краищата са винаги доста по високо спрямо сифона и ще ти се изгърбят много плочките.Който е съгласен с мен да вдигне ръка :)
vidrata - специален-специалист
Вдигам ги и двете братко.И ако плочите са голям размер става направо ужас. :-D
lakosste - специалист
vidrata написа:
Вдигам ги и двете братко.И ако плочите са голям размер става направо ужас. :-D
:) Мерси колега за вдигнатите ръце аз забравих да спомена за големите плочки но ти си изключително прав.Ужасат е ужасен :lol:
chapara - майстор
И двете ръце и двата крака.Във всички учебници си го пише че наклоните за мозайка и подови плочи са различни разликата е с едно на сто.За мозайка от 2 до 3,5/100,а за покова керамика от 1,5 до 2,5/100.Защо..........,отговори много и различни :-D
MASTER - специалист
На мен ми се наложи да правя теракот в помещение около 100 квадрата.

Старият под беше с мозаечни плочи,обкрайчени с мозайка, на няколко наклона с сифони, а трябваше да стане равен. Изключително силно нямах желание да го къртя, и започнах да мисля.

Използвах следната технология, която си съчиних сам , и понеже не съм много вещ в този занаят, искам да питам до колко е правилна.

И понеже живеем на балканите, първо направих това, което съм си наумил, и после почнах да чета и да питам. :lol: :lol: :lol:

Първо намазах мозаечните плочи с червен контактен грунд. След като изсъхна направих отгоре нещо като шпакловка, обаче с 8 мм гребен с флексово лепило. На другия ден направих замазката 2.5 към 1 доста водна и само я изтеглях с мастара върху майките без да пердаша после, тъй като се получаваше изключително гладка. Дебелината беше между 10см и 3 см.
Притеснявах се да не почне да се пука,понеже беше доста силна. Тъй като отдолу повърхноста трудно поема вода си изсъхна сравнително бавно - ден и половина и не се напука никъде. След това направих изключтелно тънка шпакловка с нормално лепило, и залепих плочките също с нормално лепило за плочки.

Поне на пръв поглед замазката стана изключително здрава и стабилна, остана и да ме успокоите че няма шанс да почне да се отлепя след време от мозайката.
$64EN - специалист
97% няма шанс да се отлепи :)
chapara - майстор
100% няма да се отлепи,но можеше и да я армираш.
ergo написа:
Здравейте, бих искал съвет как се пороцедира когато в банята има мозайка, а искам да си поставя плочки. Как трябва да се подготви повърхността за тази цел.
Благодаря ! :?:
Ако мозайката е здрава, хубаво се изчиства, тъй като малко или много е грапава и задържа разни елементи (сапуни, шампоани, гелове и т.н.) по себе си, които в последствие ще пречат за лепенето. Technokolla имат лепило, което може да се нанася до 15мм дебелина на слоя, което означава, че само с него можеш да компенсираш разликите в нивата, ако са в рамките на тези 15мм, а от там и директно да си залепиш плочките, без да ползваш грунд, без да правиш замазки и прочие. Лепилото е достатъчно еластично и здраво, за да послужи за лепене на какъвто и формат плочки да желаеш.

Тема "Как се поставят плочки върху мозайка в баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: