• 1
  • 2
Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
marea-ta - специалист
sispaka написа:
Моля за съвет как да си освежа дървените/фазерни/врати и первази към тях.Става ли первазите да се закрепват по друг начин без да се кковат с пирони?Възможна ли е замяна на фазерните табли с друг материал или е най-добре да се смени цялата врата?
направо в/у фазерната врата залепяй по една МДФ плоскост,
като предварително изрежеш канали за релефа,после иска здраво стягане и нов обков и си готов на една доста прилична цена
МДФплоскост-2бр.-30.5лв
панти 3бр-2.4лв
брава+патрон-11.6лв(евтин защото имам и метална отпред)
дръжки-27лв
первази-3бр9.9лв
общо 81-82лв

+боя по избор
ronik - специалист
marea-ta написа:
sispaka написа:
Моля за съвет как да си освежа дървените/фазерни/врати и первази към тях.Става ли первазите да се закрепват по друг начин без да се кковат с пирони?Възможна ли е замяна на фазерните табли с друг материал или е най-добре да се смени цялата врата?
направо в/у фазерната врата залепяй по една МДФ плоскост,
като предварително изрежеш канали за релефа,после иска здраво стягане и нов обков и си готов на една доста прилична цена
МДФплоскост-2бр.-30.5лв
панти 3бр-2.4лв
брава+патрон-11.6лв(евтин защото имам и метална отпред)
дръжки-27лв
первази-3бр9.9лв
общо 81-82лв

+боя по избор
+ лепене, преса и окрайчване - 15 лв.
azzamm написа:
можеш да облепиш вратата с някакъв красив плат,например тип зебра или тигрово за хола ,а первазите може да се залепят със специално лепило(силикон-имаго където се продава ламинат)
Ето как си облепих вратата аз.Това са стари пердета :-D .Излезе ми 3 лева-една кутия лак,като ще трябва да лакирам още веднъж..Съжалявам че не я снимах преди-беше гротескна гледка :)

Прикачен файл

Untitled 51.jpg
Моята нова стара врата
Untitled 51.jpg (21.89 KиБ) Видяна 15140 пъти
di4ko.1976 - специалист
karlson написа:
аз си оправих фазерните врати като ги налепих с пясък

взимаш една буца асфалт (или асвалт), палиш огън на терасата и го топиш в тенекия от сирене (може да го стопиш и с газова горелка), постилаш пътеката до вратата с дебел картон и гофрирана ламарина, за да не чистиш след това покапалия асфалт от теракота.

НАНАСЯ СЕ С с валяк с размери 20см, като мажеш вратата с разтопения асфалт с бързи движения - добре е да си с азбесттов костюм - знам че е канцерогенно, но е по-здравословно от разтопена смола по кожата.

Предварително си си подготвил една количка пясък в коридора.

След нанасянето на асфалта (и преди изстиването и втвърдявнето му) хвърляш с лопата пясък по вратата - става неравномерно и много интересно.

Ако искаш можеш да хвърляш и разни предмети - тостери, маша за къдрене, самовари, болтове, гаечни кючове, парчета тиквеник или сарми с лозови листа и всякакви подобни, които също да се превърнат в интересни инкрустации.

ТОВА БЕШЕ ЕДНА новогодишна шега за ВСИЧКИ с чувство за хумор

ВЕСЕЛА 2008-ма
:lol:
samisam - напреднал
Здравейте,
имам няколко врати стари и може би са имали някаква красовта навремето, но сега вече трудно се боядисват (не че не може с четката) но не е добре качеството. Като четох постовте се сетих-някой дали не е пробвал да залепи тънък ламинат върху вратата? Фугите обаче ще се виждат, може и да стане и тежка. С какво мога да попълня вдлъбнатините според вас? И с какво мода да направя вратата гладка? Да и залепя фазер ли отгоре?
Последна промяна от samisam на ср май 06, 2009 7:07 pm, променено общо 1 път.
asinka - специалист
ceci_79, я я снимай тази врата по-отблизо, моля.
Много ме заинтригува резултата:)
neillmakoli - специалист
Аз ги боядисвам с блажна боя и мече, ако се наложи някъде ги китвам с Боди.
Иначе едната врата която е за дрешника мисля да я направя с магнитчета наместо брава+фолио съответстващо на цвета на антрето.
  • 1
  • 2

Тема "ремонт на фазерна врата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: