Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
arai - специалист
Ми точно там е мястото на ватата,между дървената конструкция и шперплата.По този начин цялото подпокривно пространство ще е топло и съответно и плочата която ви се пада покрив няма да изстива и няма да го има този конденз, от който се получава мухалът.Незнам как изобщо нее сложена там никаква изолация. :? :? :?
jewel - напреднал
Благодаря за съвета.Ще опитам сигурно и този вариант малко по-нататък.Каква точно трябва да бъде ватата, която да сложа?Трябва да ляга директно в/у гредореда, и отгоре да е мушамата, така ли?
А от външната стена на таванската стая няма ли пак да се нарушава топлоизолацията, при положение, че там няма нито външна, нито вътрешна изолация?
bisplus - специалист
Според мен се получава термо мост между бетонната неизолирана козирка и изолираната стена и от там се получава конденза и смятам, че проблема ще се реши или с вътрешна изолация или с изолиране на козирката, като според мен първия вариант е по удачен.
jewel - напреднал
Искам само пак да уточня, че в едната стая се получи мухъл, а в другата има направо теч и впоследствие мухъл по стената, и те са точно там, където свършва външната изолация настрани.Изолирано е до улуците и по нататък няма как.Съседите не са с изолация.Каква е причината и какво е решението????
arai - специалист
Оглед задължително че се омутахме нещо май. :?

Тема "мухъл" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: