Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
The_FAN - специалист
е как ги нави за 45 луни в една стая :)
мале.... а аз си мисля че 110 луни в един маломерен тристаен са много :)

ей, като идвам лятото на море до Варна (аз все там си ходя) ще трябва да ми разкажеш за това на по бира :)
jimmy_bar - специалист
The_FAN написа:
мале.... а аз си мисля че 110 луни в един маломерен тристаен са много :)

ей, като идвам лятото на море до Варна (аз все там си ходя) ще трябва да ми разкажеш за това на по бира :)
Удоволствието ще е изцяло мое,не се двоуми да ме потърсиш. :partyman: :partyman: :partyman:
Romko - помощник
всичко зависи от LED луничките, ако са такива които и аз си купих, то и 45 няма да стигнат със сигурност . Затова аз лично започнах да си ги правя сам, малко е бавничко, но затова пък става добре. Единствения сериозен проблем (освен захранването) е че за разлика от халогенните при светодиодните светлината е насочена и трябва да са по-нагъсто самите лунички. Но пък консумацията на ток е страшно по-малка. По проект за моя хол осветлението се получи киловат и половина, а сега е 45 вата
The_FAN написа:
мале.... а аз си мисля че 110 луни в един маломерен тристаен са много :) color]

ако си на светодиодни май-се връзват около 90-100 броя за апартамент от около 80 квадрата :lol:
leonardo_vd - модератор
Местя темата, и ако н някой му се стори грешен раздела нека я премести.
moimoimoi - майстор
интересно дали енергоспестяваща лампа ще работи в хладилника :? :lol: скоро смянях на моя и лампата беше с цокъл е14 и 25 вата
лошо няма да слагаме енергоспестяващи вместо обикновенни ама цените са високи а качеството съмнително
в кухнята от 1,5 година съм сложил една енергоспестяваща 100вата което се равнява на около 400-500 вата обикновенни :lol: и за сега си държи въпреки че е няква неизвестна марка, а цената и беше 22-23 лева
velsi - Почетен майстор
moimoimoi написа:
интересно дали енергоспестяваща лампа ще работи в хладилника :? :lol: скоро смянях на моя и лампата беше с цокъл е14 и 25 вата
лошо няма да слагаме енергоспестяващи вместо обикновенни ама цените са високи а качеството съмнително
в кухнята от 1,5 година съм сложил една енергоспестяваща 100вата което се равнява на около 400-500 вата обикновенни :lol: и за сега си държи въпреки че е няква неизвестна марка, а цената и беше 22-23 лева
Силата на енергоспестяващите крушки е в продължителното светене. Дори имат един период на "загряване". Поставени в коридори, тоалетни и подобни места, където има често палене и гасене, а времето през които светят е малко, те бързо изгарят. Отделно пък при такъв режим на работа не може да се прояви енергоспестяващият им ефект. В тази връзка употребата в хладилник е абсолютно неподходяща.
moimoimoi - майстор
точно това ми беше идеята-като спрат да се продават и ти изгори кришката в хладилника какво ще правим?сигурно има и други места където обикновенните крушки са най подходящи
velsi - Почетен майстор
Ще спрат да се продават, ама друг път! От колко години е забранен например фреон R22? Обаче още се използва, сигурно и се намира. Така, че не изпадайте в паника. А за хладилника вероятно светодиоди.
Lyuben_K - напреднал
За хладилник, най-вероятно ще да е светодиодна лампата. Светодиодите дори се чувстват по-добре и са по-ефективни на студено. Отделно честото пускане и гасене не им скъсява живота. Само не знам как ще се отрази студа на електролитния кондензатор в захранването им :? Сега ще ме накарате да си сложа LED в хладилника да видя какво ще стане :-D По-скоро бих се притеснявал за лампичката в печката. И на двете енергоспестяващи технологии (светодиодни и луминисцентни) не им понася жегата. Честно да ви призная светодиодите нагреят ли се над 60-80 градуса, започват да умират като винарки.
Romko написа:
всичко зависи от LED луничките, ако са такива които и аз си купих, то и 45 няма да стигнат със сигурност . Затова аз лично започнах да си ги правя сам, малко е бавничко, но затова пък става добре. Единствения сериозен проблем (освен захранването) е че за разлика от халогенните при светодиодните светлината е насочена и трябва да са по-нагъсто самите лунички. Но пък консумацията на ток е страшно по-малка. По проект за моя хол осветлението се получи киловат и половина, а сега е 45 вата
The_FAN написа:
мале.... а аз си мисля че 110 луни в един маломерен тристаен са много :) color]

ако си на светодиодни май-се връзват около 90-100 броя за апартамент от около 80 квадрата :lol:

Като са светодиодни луничките, изобщо не е задължително да са насочени или пък да са много. Аз вкъщи съм изцяло със светодиодни крушки и са към 40бр. за целия 140кв.м. апартамент. Като изключим, че таваните са слабо осветени в стаите осветлението си е добро. -> 40W с жичка и 3W LED светещи заедно http://img201.imageshack.us/img201/9841/ledbulbs3.jpg Нищо не съм променял, използвам си старите полилеи.
А щом те влече да си ги правиш сам, ти препоръчвам светодиодите на Омегалайт. Много са здрави. Повече от две години работя с тази фирма и не съм имал никакви проблеми. Те са вносителя и цените са добри. Имат и широкоъгълни и насочени. Както и топло бели (имитират крушка с жичка) и неутрално бели (дневна светлина). Има и готови светодиодни лунички за 220V и 12V. За съжаление ще трябва да ровите в сайта, тъй като не позволява директни линкове. http://www.led-bg.com/ Техните лунички са насочени и правят светло петно като мощно фенерче. За широкоъгълни ще трябва да е направи си сам :-D
diaflin - специалист
Lyuben_K написа:
... Има и готови светодиодни лунички за 220V и 12V. За съжаление ще трябва да ровите в сайта, тъй като не позволява директни линкове. http://www.led-bg.com/ Техните лунички са насочени и правят светло петно като мощно фенерче. За широкоъгълни ще трябва да е направи си сам :-D
Много скъпи тези лунички, баси 45 кинта при това без ддс.

Ето директния линк http://led.omega-light.com/Lamps/lamps.htm , защо са ги сложили тия фреймове незнам .
:? :? :?

Тема "Луничките след 2010" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: