• 1
  • 2
mr. Nikoi - помощник
Здравейте,
Трябва да направя преградна стена с отвор за врата.
Стената трябва да е между две стени които са под ъгъл и ще бъде под прав ъгъл спрямо едната стена. Преградната стена ще бъде в краят надругата стена - ще се образува ъгъл между двете стенички. Двете съществуващи стени са с гипсокартонена облицовка.

Касата на вратата искам да я направя със УА75 профили, за да е максимално здраво.

Тъй като си го правя за мен си, а и нямам опит с такива работи имам няколко въпроса.
1. УВ профилът който се захваща директно за съществуващата стена с гипсокартонена облицовка (в дясно на картинката) достатъчно ли е да бъде захванат само с винтове към гипсокартона или трябва да го захващам за тухлите които са отдолу. Картона е лепен с кюфтета към стената.
2. Как да стане захващането на картоните към стената в ляво, тъй като челото на стената се пада под ъгъл и не може да се захване стабилно УВ профил. Мислех да сложа УА профил, но профила от касата ше бъде на 25 - 30 см от стената и мисля да сложа УВ профил, който да го хвана само за пода и тавана за ЦВ профилите.
3. Как да уплътня краят на картона който ще излиза до външният ръб на стената. Мисля да сложа кюфтенца по съществуващият ръб на лявата стена - и същевременно с видии към допълнителният УА или УВ профил.

Ще се радвам да споделите как би станало най-здраво и надеждно.

П.П. Може да съм объркал имената на УВ и ЦВ профилите.

Прикачен файл

stena.JPG
stena.JPG (46.4 KиБ) Видяна 5889 пъти
pipbel - майстор
Я вземи си сложи Итонг и не му мисли
Картони..... :cry:
leonardo_vd - модератор
pipbel написа:
Я вземи си сложи Итонг и не му мисли
Картони..... :cry:
Ама дай обоснование , Защо. А не само да си говориш.

ПП. По темата:
Еми няма лошо профила да захванеш само за картона, но трябва да е с повечко винтове и да е в 2-та края по широчината на профила, а към стената под ъгъл става и с материал за лепене на картон, а става и с монтажна пяна.
Успех :arrow:
sasooooooooo - "специалист"
Друго виждане: Залепяш с кюфтенца триъгълника към наклонената стена, така че десния край на страната да е успоредна със срещуположната стена на стаята. Така вече можеш да направиш спокойно щендерната стена с отвора за вратата.
mr. Nikoi - помощник
И на мен ми се искаше да го направя с итонг, но при положение че от двете страни има стени с гипскартонена облицовка мисля че няма да стане здраво - ако не се сложи арматура към тухлите ще се държи здраво само към пода. Или поне аз така го виждам.

Това за пяната е добра идея.
Първо ще го залепя култудно с кюфтенца, и после като повтвърди ще го напълня прилично с пяна да уплътни допълнително.

Благодаря Ви.
Поздрави.
Ако има нещо пак ще питам.
prascho - майстор
С итонг ще бъде по-здраво, но ще бъде по-бавно, тъй като ще трябва да отливаш пояс над врата/щурцер/. Ще изисква повече работа и ще бъде по-мръсно. С гипскартон ще ти бъде по-лесно, по-чисто, крайния резултат ще бъде по-приемлив/особено ако не те бива в шпакловането/, по-добра звукоизолация и топлоизолация/при наличие на вата/, по-нестабилно, трябва да помислиш за свързваща конструкция при наличното състояние
Последна промяна от prascho на съб май 09, 2009 10:21 pm, променено общо 1 път.
mr. Nikoi - помощник
prascho каква свързваща конструкция имаш предвид за да стане по стабилно. Каде точно трябва да бъде поставена?
Би ли дал малко повече информация.

Поздрави.
Pooh - майстор
Проспект за преградни стени на KNAUF

Отиваш на 17 страница /мамка му така и не се научих как се копират пасажчета от тия проспекти/ и разглеждаш подробно как става Т-връзка стена-стена, как се прави връзка под ъгъл и ако има въпроси още - питай пак.

За Т-връзката е най-добре да се падне на профил, тогава с по-дълги рапидки се хващаш за профила и няма мърдане ... дано да съм е станало ясно, че малко объркващо звучи :?

П.П. Да е жив и здрав sasooooooooo, че ми отвори очите как се оперира с Акробата :cool: Дано приложението помогне.

Прикачен файл

Details2.jpg
Т-връзка и Тъп ъгъл
Details2.jpg (64.79 KиБ) Видяна 5752 пъти

Прикачен файл

т-връзка.jpg
Т-връзка
т-връзка.jpg (21.93 KиБ) Видяна 5753 пъти
mr. Nikoi - помощник
Благодаря ти за помоща pooh.
За Т връзката знам че е добре да се падне на профил, но при мен е само на куфтенца.

За тези гъвкави ъглови профили имам няколко въпроса.
Продават ли се по магазините, че аз съм останал с впечатление че всички продавачи знаят само за ЦД УД УВ у ЦВ профили. Като ги попиташ за УА или гледат учудено и си мислят че имаш проблем с говора, или почват да спорят че въобще не съществували такива профили.

Другото което ме притеснява е че спрямо тази картинак гъвкавият ъглов профил е захванат с рапиди за ЦВ профил (или УВ).

Ако изрежа челото на стеничката която се пада под ъгъл, ще останат да стърчат само двата гипсокартона - облицовката от страни. Възможно ли е да завия рапидите през картона направо за ъгловият профил или е много мек и ще превъртят (или няма да държат ако не превъртят)?

Поздрави
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Mr.р вратата каква ще е? Алуминий или картон?
  • 1
  • 2

Тема "Преградна стена между стени под ъгъл" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: