• 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 45
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
samisam - напреднал
rulom написа:
emil_v r написа:
Браво Пипб :)
Чак сега я огледах тази тема , и мн. хубаво и спокойно е пипнато всичко .
На повечето обекти маса неща дразнят , тук човек/майстор , може да
отпусне окото :)
Без да съм критичен, ама подвързването на казанчето в тоалетната е трагедия, съсипва целия замисъл на помещението.Такива големи фитинги, и грам старание за скриването на ВиК.Не знам...водопроводчика ти е зле, определено.
За другото ще коментирам когато пуснеш снимки в завършен вид.
Това е лично мое мнение, щото знам че може да стане и по-хубаво.
Здравейте и от мен.
Чета с интерес форума, не съм писал често, но като разгледах снимките абсолютно се съгласих с Рулом- това казанче по този начин и на мен не ми допадна. Всичко останало за момента е направено с вкус и мисъл, според мен на границата на разумния компромис и без излишни разточителства.
На всички от форума желая здраве
С
здравейте искам да направя една пристройчица 65м2 на село без каквито и да е документи и т.н. какви са вашите наблюдения по въпроса ?
:?:
velsi - Почетен майстор
Какви са ни наблюденията ли? Че можеш да направиш на село каквото си искаш. Но ако някой ден, някой реши да те издъни където трябва и е достатъчно упорит, просто ще дойдат и ще те принудят да го събориш. Имам познат, на когото това се случи. Вярно, не на село, но в сравнително малък град.
абе деиствам пак 6те видим и благодаря
pipbel - майстор
Гледам тука някой се опитвал да поспами в темата ми :evil: ...ама нейсе.

Айде сега на въпроса
...ще си хвърля всичкия инструмент през терасата...
Видраааaa, хвърляй инструмента, няма да ти трябва :razz:
Ти моя занаят не можеш взе, ама аз взех твоя :-D
Фаянсаджията ми решил да отпраши към Гърция и кой-кой - аз се хванах (няма да викам Видрата я :) )
Налепих около 20 м2 плочки в единия кухн.бокс, антре и по 2-та комина.
Щом жената е доволна - значи сам майстор :!:
Оттук нататък колкото и да нямам време - сори, ама майстор за лепене на плочки или камък в къщата ми няма да влезе. Става дума за работа, за по 1 ракия ако ми е симпатичен - може.
Е понаболяваха 2 дена после колена и кръст, ама кефа е голям като си го правиш сам, не е въпроса за 300-400 спестени пари.

Прикачен файл

Resize of  SS850989.JPG
Resize of SS850989.JPG (68.62 KиБ) Видяна 4567 пъти

Прикачен файл

Resize of SS850996.JPG
Resize of SS850996.JPG (63.46 KиБ) Видяна 4567 пъти

Прикачен файл

Resize of SS850998.JPG
Resize of SS850998.JPG (69.42 KиБ) Видяна 4567 пъти

Прикачен файл

Resize of SS850999.JPG
Resize of SS850999.JPG (71.34 KиБ) Видяна 4567 пъти
sasooooooooo - "специалист"
Все се каня да те питам, защо ти викат доктора? :? Не си правя базик, на сериозно :-D
Matchless - специалист
Док, много си прав за това да си го направиш сам.Удовлетворението накрая е огромно, а като гледам е станало супер!Много ми харесва.Май ще те викам на частно и в къщи за плочки;) ;Р
Това сериозно го казвам, че ми харесва как е станало. :respekt:
pipbel - майстор
Ми sasooooooooo, по 2 причини вероятно - или щото не ми знаят името :lol: или просто защото съм си такъв.
Ама може спокойно да ми викат и майсторе, нали, хе хе хе. :-D
То аз самия взех напоследък да се чудя къде съм по-добър вече - в медицината или в строителството, фаянса и т.н. :?
Покрай плочките съвсем сами се справихме двамата с жената и с настилките от 3 слоен паркет на 2 от стаите. В първата 16м2 ни отнеха почти 2 дена докато ги положим, ама като хванахме технологията и в детската 20м2 ги изядохме за по-малко от ден. Отдолу сложих двуслойна подложка - 5мм XPS + 3 мм.
Смятам че стана добре, доволен съм и там от резултата

Прикачен файл

Resize of SS851006.JPG
Resize of SS851006.JPG (76.84 KиБ) Видяна 4606 пъти

Прикачен файл

Resize of SS851005.JPG
Resize of SS851005.JPG (73.84 KиБ) Видяна 4606 пъти

Прикачен файл

Resize of SS850997.JPG
Resize of SS850997.JPG (71.05 KиБ) Видяна 4606 пъти

Прикачен файл

Resize of SS850986.JPG
Resize of SS850986.JPG (74 KиБ) Видяна 4606 пъти
rulom - модератор
Док, гледам малко фуга си оставил отстрани, тъкмо днес обяснявах защо се е издул ламината.Оправи го сега докато е време.Даже и едното ръбче на дъската да опре в стената, пак изметне и ще подуе.Имам предвид снимката SS851006.JPG
А предназначението на циментовите тухли какво е :?
pipbel - майстор
Сигурно си прав. За по сигурно ще вземе ъглошлайфа да резна там където е близо до стената. Иначе по принцип съм гледал поне 1 см минимум да оставя покрай стените, все пак си е естествен материал и диша.
А пък блокчетата са за да натискат последния ред, които е залепен, просто друг начин да стане добре освен лепенето нямаше. То не е и цяла дъска, ами съм я рязал по дължина.
  • 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 45

Тема "Строителство - епизод 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: