Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
dj_krassy - помощник
Здравейте приятели трябва ми савет дали да си купя три кубиков хидрофор на вило или мога да ползвам вече купената вида 5 която трябва да захранва къща с 4 мивки и да се ползва за поливане на двора.
LazarGanev - "Велик майстор"
Предполагам, че може. А какво означава
три кубиков хидрофор на вило
?
dj_krassy - помощник
след като обясних на хората какво ще захранвам те ми казаха че трябва да си взема хидрофор с дебит три кубика.А видата ако става помагайте как да го направя какво ще ми е нужно за да я вкляча в системата

Прикачен файл

calpeda.jpg
ето такова
calpeda.jpg (4.97 KиБ) Видяна 9805 пъти
shotik - майстор
Помпата не може да замени качествено хидрофора,за опит пусни помпа и като тръгне водата ,сгъни маркуча ,след половин минута пусни и ще видиш ,че водата не тръгва отведнъж ,а постепенно.Пробвах да захранвам водоструйка и като почна да мия колата ,трябва да чакам ,за да стане някакво добро налягане,но тъй като наведнъж не може да измиеш цялата кола ,а се спира и видях ,че не става за тази работа.Помпата има дебит ,но няма нялягане ,а хидрофора ги има и двете условия,ако и системата е направена както са изискванията за монтажа по конструктивни чертежи.
Значи тези хора ги зарязваш, отиваш при други хора (които продават само помпи и оборудванеІ и им казваш, че имаш помпа и искаш да ти предложат останалото оборудване за хидрофор - пресостат и бутилка. За предпочитане е да платиш на някой да ти ги върже. Не е здължително да купуваш втора помпа за да ти работи хидрофора.
bonjyr89 - специалист
Лазаре съгласен съм с теб,но в този случай след като ще се купува съд пресостат ,манометър и ще плати на майстор.... Няма ли да му излезе същата цена та дори и по-скъпо,а освен това и без двегодишна гаранция?!?
Без гаранция на кое? Всичко закупено трябва да си има гаранция.
2v6 - майстор
dj_krassy написа:
след като обясних на хората какво ще захранвам те ми казаха че трябва да си взема хидрофор с дебит три кубика.А видата ако става помагайте как да го направя какво ще ми е нужно за да я вкляча в системата
Вземи си един възвратен вентил, пресостат и мембранен (затворен) разширителен съд, 50-100 литра.

Помпата откъде ще взима водата?
romanpm - майстор
В момента аз точно това конструирам за поливане и др. , като поръчах разширителен съд 50 л / в Шумен 78лв... / с руска помпа която имам с дебит 11кб напор 18м , пробвах я без разширителния , пресостата изключва , и то при доста разход , но много често включва/изключва ... :)
bonjyr89 - специалист
Не имах предвид,че на вило мембраните са много качествени и високо износо устойчиви докато тези на съдовете които ги продават издържат по 5-6 месеца и се пукат и трябва да се вземе нова за 40-50лв.
Относно гаранцията лично на мен никой не ми е издавал гаранция за манометър или пресостат .
Исках да кажа,че това ще му струва: съд 80-100лв пресостат 20-40лв. възвратен клапан 20-40лв фитинги преходници и т.н 50лв и на майстор да даде 40-50лв.......
Днес в интерметал видях хидрофор на вило в промоция за 275лв със 65м воден стълб и оптимален дебит 4,5т/час

Тема "Мога ли да ползвам Вида 5 като хидрофор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: