• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 13
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
bambam2k - специалист
Какво мислите трябва ли да се спазва режима работа/ почивка?

на моята пише на 45м работа 15 мин почивка
(като че ли с компютър работи :) )

ако почивката е за охлаждане
нали водата е студена не я ли охлажда досатъчно че и да е спирам

предполагам че тя сама няма да го спазва
трябва аз да е спирам за почивка :)
wiwawi - напреднал
колега немаш никакви проблеми да върви нонстоп аз не засичам време за работа. а един друг колега цяла зима беше я оставил да работи без прекъсване.
Здравейте,
от прочетеното по-горе разбрах, че центробежна помпа не може да засмуче вода от над 10,4 м. Имам кладенец с далбочина 20 м. до нивото на водата. До сега ползвахме помпи Вида 5 и след това някаква троянска еквивалент на Вида 4. Помпите спускам вътре в кладенеца, но ми е трудно обслужването. Търся помощ и съвет съществували вид помпа(не центробежна и не потопяема), която да засмуква от 20 м. за да си я монтирам до кладенеца и да невлизам вече вътре.
Помпата използвам за напояване на почти 2 дка дворно място и ми е нужен и достатъчен напор и дебит.
Последна промяна от dutchev на чет май 28, 2009 11:30 am, променено общо 1 път.
wiwawi - напреднал
няма такова нещо дето да смуче от такава дълбочина само потопяема те спасява.
Не им вярвам нещо на потопяемите. Дали ще издържи. Трябва ми и дебит. Не искам да се харча през месец за помпи.
Каналски - специалист
dutchev написа:
...
В тази Тема се говори за помпа с помощно устройство, може да е решение за теб.
Извън темата !
може да засмуче вода от над 10,4 м.
Височината на засмукване е свързана теоретически с атмосферното налягане. В района на Мъртво море са най-добре, а например в Боливия ядат най-голямо дърво ...
hakama - специалист
Искам да попитам за изоставен кладенец (от години не е позлван), дъно 13м, водно огледало 10,4м ,диам 600мм, мисля да купя потопяема помпа, троянска 750л/ч http://balkanska-zvezda.hit.bg/

Ручеек и Вида къде в София може да се намерят и на каква цена , данни?
-4ти вариант унгарска от Метро(примерно) Deep well VP300 .

Търсим дебит над 1000л/час.

Ако купим помпа за над 250лв, (дебит >2000л/ч) , има ли вероятност да се скапе , докато кладенеца се разработи - как може да се избегне това (самоделни филтри? ) . Колко литра трябва да изкараме за да се прочисти кладенеца, всъщност от какво трябва да се очисти?

ПП: Все повече си мисля дал ида не вземем някаква помпа за 50-60лв ,за да изкараме боклуците от кладенеца- къде се продават такива помпи?
LazarGanev - "Велик майстор"
Какви боклуци ще изкарвате с помпата бе човек :shock: ? Даслезе някой на дъното, да го почисти и толкова. Купувай хубава помпа - няма да се скапе. Тръбата на изхода трябва да е по-тясна от смукателната за да влезе помпата в режим или да има леко притворен кран на изхода. Дори и даима кал или пясък в кладенеца, помпата няма да се повреди. Все пак е добре да постелеш малко чакъл накрая за да не се мъти водата.
hakama - специалист
Искам да попитам понеже се налага да наставим маркуч и ни изпадна на оферта един 1/2цола , значи помпата е с 3/4 изход, вибрационна (Ручеек ,бачка си засега :) )

При тази последователност от:
помпа>30м 3/4+ 80м 1/2 + 20м 3/4 >изход

Дебита един и същ ли ще е на изхода?
В средни участък (1/2цола) ще е по-високо налягането предполгам, дано издържи :)
LazarGanev - "Велик майстор"
В средния участък налягането няма да е по-голямо, отколкото в първия и маркучът ще издържи, но дано помпата издържи по-дълго :) , че с това дълго трасе съпротивлението е голямо, а тези помпи не обичат натоварване по трасето.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 13

Тема "Моля помогнете -водна помпа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: