• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
vasilevn - специалист
Здравейте пичове! Преди един месец си купих зеге EINHELL BT-JS 650 E от PRAKTIKER с ножчета за рязане на ламиниран паркет на BOSCH. Трябваше ми за да наредя две стаи с ламинат. Всичко мина добре, реже без проблеми. Сега ми трябва да нарежа едни дъски с дебелина 70мм но се оказа че по дългите ножчета на BOSCH са и по дебели. Да знаете каква марка дълги ножчета да си взема за този EINHELL и от къде? Ножчетата са с Т захват
Последна промяна от vasilevn на чет апр 30, 2009 6:51 pm, променено общо 1 път.
housedoktor - майстор
Незнаех ,че има специални ножчета за Ейнхел....Иначе аз ползвам ножчета Макита,Бош и съм много доволен от Вюрт
vasilevn - специалист
просто дългите ножчета са по дебели и не стават, с късите няма проблеми
housedoktor - майстор
Аз ползвам тия ,и нямам проблем- реже доста солидни греди .Да няма нещо гнило в захващането на този Ейнхел?

Прикачен файл

S6301410 (Small).JPG
S6301410 (Small).JPG (42.78 KиБ) Видяна 7993 пъти
vasilevn - специалист
Един познат има същият ейнхел като моя но той се занимава с поставяне на ламинат и на неговия пробвахме същата работа. Захващането става с два шестограма. Не е от машинката, просто трябва да има някакви ножчета дълги и тънки.Има ли някаде да се продават ножчета на ейнхел
vasilevn - специалист
Не си купувайте прободни триони EINHELL защото по дългите ножчета са по дебели и не стават за тях. Трябва да се шмергелят малко за да мотат да станат, или трябва да си намерите ножчета на EINHELL но аз не успях да намеря такива ножчета никаде и сега си ги шмергеля преди работа. Абе с две думе EINHELL е ташак поне за зегетата, но предполагам че и с другите им уреди е така.
velsi - Почетен майстор
Така е. Ташак са, но много хора се лъжат по достъпната цена и по уж немския им произход.
Master_Kenobi - V.I.P.
Абе, сигурно е така, как го казахте... :-D
Ама и ти малко пракаляваш май с изискванията към тази непретенциозна машина:
vasilevn написа:
...Сега ми трябва да нарежа едни дъски с дебелина 70мм ...
Със 7 см. дебелина на материала, не знам кое зеге ще се справи. Сигурно има де, ама на твоето не е ли дадено ограничиние за дебелината на материала (дърво в случая).
Аз ползвам чат-пат от години едно Спарки. Дадено е ограничение - за дърво е до 40 мм. дебелина на материала. Реже го наистина, даже и малко по-дебело, но е тегава работа. И не съм забелязал да има проблем с дебелината на ножчетата. Слагал съм разни дължини и марки.
В твоя случай е напълно възможно да е направено нарочно - да не се слагат по-дълги ножчета, защото машината не реже големи дебелини.

Те хората, нали за това са измислили циркуляр, банциг... такива неща... :-D
Transporterr - специалист
абе специални са ножчетата .имаше един райдер по едно време не влизаха всякакви ножчета.мисля че бош обаче стават.. :cool:
vasilevn - специалист
По каталог го дават да реже дърво до 80мм. а ножчетата които си взех са нa бош. Гледах и на други фирми същата работа.
  • 1
  • 2

Тема "Търся ножчета за прободен трион EINHELL BT-JS 650 E" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: