• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
pavelari - майстор
Не щото сефте го чувам.
vanko68 - специалист
Ти клиент ли си или рекламен агент ? Щото ако си само клиент,няма откъде да получиш повече инфо от мен.Аз поне монтирам климатици на подобни недоволни клиенти.
А ако си рекламен агент,пак същото.
pavelari - майстор
Приятелче искам да ти кажа само, че лично аз съм много доволен от това отопление. Ние малко е посдъвкахме, но така става тука във форума. Когато темата е "Като в сблъсък". има две равностойни позиции. Има много доволни и други клиенти на тази фирма - специално на нея - има много имитации от по 500 - 700 лева. Тоа не струва така е. Притеснявам се да не слагаш всичко под общ знаменател, защото има и габровски такива печки дето не стават и за отпадъци. Другите са на фирми, които от колегиалност не споменавам, но държат високи цени и пак не става. ако се чудиш какъв съм - строител и просто познавам много добре БГ-пазара и знам кои са печените фирми - предлагащи услуги които си струват.
vanko68 - специалист
Нве можеш да ме убедиш да си купя нещо за 3 000 лв при условие,че за по-малко си вземам мечтата Дайкин Уруру Сарара и получавам абсолютен контрол върху температурата,влажността и скоростта на въздуха в едно помещение.За разхода на ток да не говорим.Плюс вкарването на свеж въздух отвън + 5-6 степенна филтрация на въздуха.
Последна промяна от vanko68 на вт май 12, 2009 12:02 am, променено общо 1 път.
pavelari - майстор
а ако имаш алергия към прах
всеки си има мечта - ти искаш даикин
друг иска да му е абсолютно тихо и комфортно
трети сигурно и на колорифер би се изкефил

има Х-три има цени има РАВНОПОСТАВЕНОСТ НА ЕНЕРГИЯТА
Последна промяна от pavelari на вт май 12, 2009 12:04 am, променено общо 1 път.
vanko68 - специалист
Няма климатик без филтри за прах,а този има още няколко. Да не би това твоето да има филтри ???
hygro - майстор
Та обективно, независимо дали мошенически вуха-скъп продукт или евтино приспособление, ето защо обикновено сме на Вие с инфрачервеното отопление:

Предимства:
  1. Инфрачервеното отопление работи посредством предаване на топлина чрез инфрачервена светлина. Тя не загрява въздуха, а само предмети, които се огряват от светлината, включително и кожата на хората. Може да се използва са отопление на открито или на малки зони в много големи помещения.
  2. При отопление с инфрачервен излъчвател е нужна по-малка мощност, защото топлината може да се насочи към хората в помещението, без да се загрява изцяло.
Недостатъци:
  1. В общия случай количеството погълната светлина се намалява с квадрата на разстоянието до източника, т.е. на два пъти по-голямо разстояние имаме четири пъти по слабо нагряване. В частния случай, при насочено излъчване намаляването може да е по-слабо.
  2. Топлината се разпределя много неравномерно - с излизане от зоната на облъчване или с отдалечаване, ефектът от отоплението се губи почти напълно. Усещането за смяната топло-студено е дискомфортно, нездравословно и причинява настинки.
  3. Необлъчени зони не се загряват - краката под масата ще продължават да са на студено.
  4. Недостатъчното загряване на въздуха, особено в необлъчените зони създава условия за развитие на плесени.
  5. Почти липсва акумулиращ ефект - с изключване на инфрачервеното осветление, практически веднага сме "на студено".
  6. ...
Последна промяна от hygro на вт май 12, 2009 12:12 am, променено общо 1 път.
pavelari - майстор
батка то просто е апатично към прах - с пренебрежимо малко привличане - не говорим за телевизор все пак - но признай - климатиците са майстори на пневмониите
hygro - майстор
И още нещо - темата е "Инфрачервено отопление". Моля, за спора си отворете друга - дискусията вече е офтопик.
vanko68 - специалист
Това е масова заблуда,останала от конвенционалките.От години масовите са инверторите,а при тях няма такава разлика на струята с въздуха в стаята.
И най-важното-с една инвестиция,и то по-малка,получавам по-евтино и отопление и охлаждане. Ти какво ще правиш лятото?
Сори за офтопика,спирам.Вярно излязох извън темата.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8

Тема "Инфрачервено отопление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: