• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
angel_ov - специалист
Здравейте!
Имаме местенце 1.3 дка в регулация в Еленския Балкан та ми се върти в главата една идея да сложа нещо в него (освен овошки :-D ) Та си мисля за виличка тип бунгало " А-frame" нещо от този тип да не казва и същото, но в по-скромни размери (25-30 кв.м) http://www.pdfgarageplans.com/blog/wp-c ... -plans.pdf
Та в този смисъл при положение, че се издига на няколко бетонни подпори какви документи ще ми трябват, а ако е поставено на бетонна плоча?
Струва ми се доста по-лесна за изпълнение, няма стени няма покрив всичко е в едно. Някой правил ли е такъв тип постройка?
laki1968 - специалист
лей си плочата и импровизирай,ако не те наклепат лоши съседи нема проблем.те застройха целото черноморие без документи та за 1 дървено бунгало ли............
angel_ov - специалист
И аз така мисля, себестойността му е ниска, че да се занимавам с бюрокращина и рушвети най-много в общината такса за временна постройка да им плащам.
velas - специалист
angel_ov написа:
...себестойността му е ниска...
Къде в Бг може да се купи такова бунгало и каква му е цената?
masterrichi - специалист
Също добър вариант е една голяма каравана с навес до 4000лв. лева можеш да намериш доста добра и няма да имаш разправий с фундаменти ,разрешителни и майстори.Аз така направих на едно парцелче в родопите.Моята караване дето е купих си имаше голям сгъваем чардак и газово водно отопление и съм страшно доволен,макар че имам фирма за сглобяеми къщи,за 2 дена си реших проблема,като спестих пари и време и нерви.
angel_ov - специалист
leosat varna написа:
angel_ov написа:
...себестойността му е ниска...
Къде в Бг може да се купи такова бунгало и каква му е цената?
В БГ май няма. Вариант фирма да ти го изработи по твоя скица. Всичките искат цялостно завършване, но мен не ме устройва финансово (не ми е жизнено важно в момента). Правих груби сметки за основа 5/7.50,греди, ОСБ (двустранно) и ондулин ми излезе около 6000 лв. Смятах разстоянието м/у отделните елементи на 60 см.

masterrichi, кажи си мнението като професионалист за този вариант постройка (+,-) Можеш ли да изработиш конструкцията в разглобен вид, а за клиента да остане сглобяването?
masterrichi - специалист
То най трудното на тези къщи е сглобяването,за целта трябват наколко вида циркуляри,бормашини,перфоратори,винтоверти и др.А иначе дървен материал сух и калибриран можеш да си купиш навсякаде.Ако ще ходиш от дъж на вятър в тази къщичка по добре си купи каравана.Аз така направих сега съм си пазарил още една каравана за друг мой парцел на студен кладенец.Не си мисли че сглобяема къща се прави лесно има много тънкости .Ако все пак се навиеш да я правиш ще ти помогна със съвети.
angel_ov - специалист
firebrand написа:
Вижте тук http://www.ruskov.com/shop/index.php?cP ... ab5c750f47
Дадоха ми цена 50 000 лв. без транспорта. Иначе няма спор добре изглежда. Снимките са добри и си "откраднах" някоя друга идея :-D
masterrichi - специалист
angel_ov написа:
firebrand написа:
Вижте тук http://www.ruskov.com/shop/index.php?cP ... ab5c750f47
Дадоха ми цена 50 000 лв. без транспорта. Иначе няма спор добре изглежда. Снимките са добри и си "откраднах" някоя друга идея :-D
за каква квадратура ти дадоха тази цена и фундамента включен ли е в цената
  • 1
  • 2

Тема "Отново за сглобяема къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: