• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
PPP - специалист
Сложих си гранитогрес в коридора и кухнята, светъл, 60х60 см, получи се много красиво, но имам проблем с фугата. Купих Ceresit от този течния в кофичките, който е против мухъл и т.н., сложи го майстора и сега фугите не са добре. Не са запълнени добре, дали защото е течен, дали щото майстора толкова го бива, не знам, обаче се чудя какво да правя. Да не говорим, че цветът се различава много от този, който е по каталог и не стои добре. Много е тъмен.
Въпросът ми е, могат ли да се повторят фугите с друг по-светъл цвят? Трябва ли да е същия материал или може да е на друга фирма?
mim - специалист
сигурен ли си че е течен
ние си взехме 1 кофичка теразитска фуга, като си мислихме, че е течна, но се оказа, че е прах, просто е в кофичка и там е написано точното количество вода, която да сложиш и бъркаш, само е по-удобно
избрахме си 1 идея по-светла от плочките и стана чудесно
избирахме я по мостра, цветът на прахът неразбъркан и неизсъхнал е различен и лъже
PPP - специалист
Ами не съм поглеждала в кофичката, беше запечатана, но дори и да е прахообразна, вече резултатът е на лице и трябва да намеря начин да го поправя. Въпросът е може ли да се мине повторно с друг цвят фуга?
EDI - майстор
Трябва да ги изстържеш, иначе няма да стане, ще нанесеш новия слой и той понеже ще е тънък, ще се отлепи много бързо.СЕ40 и СЕ43 не са течни, а прахообразни и се разтварят преди работа.Най-вероятно майстора ти не е направил както трябва сместа.В къщи под навеса ползвах СЕ40 и си стана идеално.Или не е оставил сместа за узрее или е била прекалено гъста или прекалено течна.
PPP - специалист
EDI написа:
Трябва да ги изстържеш, иначе няма да стане, ще нанесеш новия слой и той понеже ще е тънък, ще се отлепи много бързо.СЕ40 и СЕ43 не са течни, а прахообразни и се разтварят преди работа.Най-вероятно майстора ти не е направил както трябва сместа.В къщи под навеса ползвах СЕ40 и си стана идеално.Или не е оставил сместа за узрее или е била прекалено гъста или прекалено течна.
Хм, не знаех, че е прахообразен. Да, СЕ40 взех и сега не изглежда добре... И цвета е съвсем различен...
EDI - майстор
Изстържи го добре и наново.
Нищо лошо в това, че фугата е против мухъл ама защо ви е такава в коридор и кухня ?! Такива фуги, доколкото знам, се препоръчват за мокри помещения. Иначе решението е, каквото каза и Еди. Купувате си ножче за почистване на фуги, изстъргвате всичко, почиствате хубаво фугата, така че да не остане някакъв прах или мокри участъци, купувате си друга фуга и полагате, като според мен е добре да смените майстора, тъй като по твоето описание проблемът е дошъл от него. Успех!
PPP - специалист
RABIES написа:
Нищо лошо в това, че фугата е против мухъл ама защо ви е такава в коридор и кухня ?! Такива фуги, доколкото знам, се препоръчват за мокри помещения. Иначе решението е, каквото каза и Еди. Купувате си ножче за почистване на фуги, изстъргвате всичко, почиствате хубаво фугата, така че да не остане някакъв прах или мокри участъци, купувате си друга фуга и полагате, като според мен е добре да смените майстора, тъй като по твоето описание проблемът е дошъл от него. Успех!
Ами разликата в цената на фугата против мухъл и другата е 3 лв, та реших все пак да си сложа антимухълна. И за банята бях купила такава, но те взели, че си сложили обикновена, а другата я скатали. Само че обикновената я сложили толкова добре, че сърце не ми дава да я развалям.
Чух за някакъв лак за фуги, с които се минавали и не се променял цвета, има ли такова нещо и заслужава ли си (фугата ми е бяла)?
Илиян Илиев™ - майстор
За добро запълване направете по-рядък разтвор от фугата. Като боза да бъде. Особено за малка фуга(до 3 мм примерно).

Преди нанасяне трябва да е изчистено идеално от прах и разни други. Минете всички фуги с прахосмукачка за по-добро почистване.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Забавно. Веднъж пишеш, че фугата ти е по-тъмна от желаното. втори път пишеш, че фугата ти е бяла. Интересничко е тук.

----------------------------
къде е стефан къде е стефан
  • 1
  • 2

Тема "Фуги на гранитогрес" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: