• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 15
Ел. инструментите. Консумативи.
Здравейте!

Искам да взема на баща ми перфоратор, но се обърках яко от многото марки на пазара и имам нужда от съвет и отзиви.

По това, което знам, трябва:
1) да е над 1000W
2) ще се ползва за повече тухла и по-малко бетон, но не абсолютно всеки ден
3) Няма да е за професионално ползване
4) Бюджетът е между 150-350 лв.
5) Да не му се разглоби в ръцете - искам да направя приличен подарък

Той беше харесал някакъв PowerPlus (май Холандски) на промоция не помня къде за около 200 лв, но за тази марка нищо не успях да открия.

Другият вариант му беше Einhell от синята серия (мисля BT-RT 1250 - 150 лв.), но след прочетеното тук не смея да заложа на тази явно само немски-звучаща марка.

Третият вариант, който открих е Skil 1790MA, но отново нищо не знам за марката и ми трябват отзиви пък и цена, защото така и не го намирам колко струва.

Моля помогнете - дайте мнения за горните или за ваши, собствени перфоратори.
Niky77 - специалист
Няма такова животно "перфоратор за непрофесионални нужди"!
Перфораторът е за работа. Изброените марки са боклуци!
Съветът ми е не си давайте парите за глупости, по-добре си вземете под наем машина и си свършете работата!
evdoki - специалист
Да попитам защо трябва да е над 1000 W :?: Ватовете не са гаранция за скорост на пробиване
По- скоро се обоснови колко J /джаула/ удар да има.
За 250- 300 лв.можеш да си вземеш приличен професионален перфоратор /Makita, Bosch, Hitach, Metabo/ ,които ще ти служат / и на баща ти / дълго време
Другото е компромис
Niky77 написа:
Няма такова животно "перфоратор за непрофесионални нужди"!
Перфораторът е за работа. Изброените марки са боклуци!
Съветът ми е не си давайте парите за глупости, по-добре си вземете под наем машина и си свършете работата!
Знам, за преимуществата на Макита и другите маркови уреди, но смятам, че, ако не си професионалист, няма нужда и смисъл да даваш 2000 лв за такава, пък дори и да ги имаш парите.

Машинка под наем е добра идея, но на него ще му трябва, за да го ползва и в провинцията и става малко кофти да се наема, да го носи, да го ползва, да се връща и т.н.

evdoki написа:
Да попитам защо трябва да е над 1000 W :?: Ватовете не са гаранция за скорост на пробиване
По- скоро се обоснови колко J /джаула/ удар да има.
За 250- 300 лв.можеш да си вземеш приличен професионален перфоратор /Makita, Bosch, Hitach, Metabo/ ,които ще ти служат / и на баща ти / дълго време
Другото е компромис
Признавам си, че нямам представа колко J трябва да е - пиша каквото съм чул. Сега като ми обърна внимание, погледнах показателите на Makita и реално излиза, че силата на удара е доста подобна, въпреки разликата в мощността. Той е ползвал въпросния Einhell и него го пишат 3,4 J, значи сигурно нещо около и над тази стойност ще му върши чудесна работа.

Аз имам апартамент който е нормални тухли и итонг - тук-там някое носещо нещо от бетон. На село работата е подобна - тухли 4-ки и големи циментни тухли. За къртене на замазка не вярвам да му трябва, но специално ще го разпитам и ще пиша тук.

Не ме разбирайте погрешно, аз също съм твърдо за купуването на качествен уред.
housedoktor - майстор
Пич,за тези пари можеш да вземеш хубав перфоратор ,остави тези измислици.Не ти трябват 1000 вата 600-750 са предостатъчни.Другия вариант -вземаш един марка "бау-бау" от най евтините и си оставяш другите пари настрана,4е да си купиш още един,защото е мнооого вероятно още 1 вата седмица да ти потрябват .И така си ги редуваш-докато единия е на ремонт ,другия работи. 3 ти вариант вземаш хубав лек перфоратор и едно менте -смъртник за къртач
Transporterr - специалист
зза тези пари някой бош от зелената серия ще е идеалния избор,според мен
housedoktor - майстор
Е ,то зеления бош си е живо менте ,само че за по-вече пари
vanko68 - специалист
Вземи си един Райдър.Евтиния са,но се държат прилично.Като започвах бизнеса,монтирам климатици ,в началото нямахме пари за маркови и бяхме с такива Райдъри.Изкарваха много повече от очакваното за цената си.Само при много як зор в бетон 2-3 пъти за период от години скъсаха една остичка на ротора.Стругар ми направи втулки за оста за 10 лв и станаха вечни.После ги раздадох на работниците и още си бачкат в къщи или на частно.
Transporterr - специалист
housedoktor написа:
Е ,то зеления бош си е живо менте ,само че за по-вече пари

така ако расъждава човек ,за най малкото ще си купува професионална техника за хиляди пари.зелената серия са много добри инструменти все едно кой какви глупости бълва по въпроса
разбира се тука има и друг момент,човека иска да направи подарък който да е функционален,добра идея са райдерчетата,но със сигурност бош ще направи по добро впечатление за подарък :cool:
dragozow - майстор
Между 200 и 300 лв има прилични модели на Makita, Bosch, Hitachi, Metabo. Каквото и да купиш ще го имаш много време, ще разчиташ за части и сервиз и след години. Тия Power незнам си какво и Ейнхел са пълни боклуци. Парите са си твои и ти решаваш.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 15

Тема "Избор на по-мощен перфоратор за непрофесионални нужди" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: