От мобилни телефони до цифрови камери
maddoktor - специалист
само да вмъкна - не искам да съм екстрасенс :)

вторичните намотки ще са под 1 ом - предполагам уреда трудно ще измери нещо ( няма как от 100 намотки + 100 намотки ) да имаме голяма стойност.

първичната намотка ( тая за 220 волта ) предполагам няма да покаже повече от 7 ома .
ELEMENTAL - специалист
7 ома - друг път.На такъв невзрачен траф омическото съпротивление на първичната му намотка трябва да е от порядъка на няколко стотин ома.По принцип колкото е по-мощен трафа, толкова е по-ниско съпротивлението на първичната.Дори и за 200VA траф 7 ома са малко.
lz1wvm - специалист
Ако не се лъжа на 600 ватовите трафове на телевизорите Електрон 714.Първичната беше около 12-15 ома(медна).Така че под 7 ома работата отива към електрожен. Metalboy да не би да имаш окъсени намотки на първичната.Гледам тиксото на снимката е разкъсано?
maddoktor - специалист
ок ще си върна писанията назаде - ако Metalboy драсне какво има като стойности . :)
stefan_gb - специалист
maddoktor неможе да сравняваш този трансформатор с 200,300 VA трафове, иначе при някои 200VA първичната наистина си е 7,8 ома.
lz1wvm отдавна спряхме да правим Електрон 714 Темп и Рубин :) ама ги помниш още (аз също) много тежаха гадините :)
Metalboy - напреднал
Ми проблема е ,че незнам никакви стойности за трафа. :?
maddoktor - специалист
Metalboy написа:
Ми проблема е ,че незнам никакви стойности за трафа. :?
ПРЕМЕРИ ЛИ ВСИЧКИ СТОЙНОСТИ КАТО СЪПРОТИВЛЕНИЕ ?
КАКТО ТИ БЕШЕ ОБЯСНЕНО ОТ Master_Kenobi
Пуснато на: Вторник Май 12, 2009 10:10 am
mitcd - специалист
ELEMENTAL е прав!Първичната е от порядъка на 600 до към 900 Ома.Колкото е по малък трафа толкова му е по голямо съпротивлението на първичната,Щото има по голям брой намотки с по тънка жица на първичната.Виж коя намотка през пластмасата на макаричката е с по тънкa жица навита -> тя е първичната.Средния кабел не го ползвай - той най вероятно е за извод 110 V.

7-8 Ома е траф за електрожен :-D

ПС.Тоя траф що е черен ?Да не е гърмял?Ако е ,то мястото му е в коша.
Последна промяна от mitcd на ср май 13, 2009 11:10 pm, променено общо 1 път.
Metalboy - напреднал
Ми неска след като видях мнението ти gо пробвах ,но само излезе една искра и нищо повече. :? :?

Тема "Свързване на траф" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: