Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
neillmakoli - специалист
Привет.
Интересува ме кои е най-удачният вариант за изолация под ламинат?
Ламината ще се полага в спалня и хол, и вариантите са много затова се чудя кои да избера...селитрон,изофлоор, корк,ОСБ или нещо друго.
Кои от изброените материали има наи добра топлоизолация?
Също така този материал трябва да служи и за евентуално подравняване на пода, които не знам и колко е крив тъи като в момента е с балатум, а има и доста мебели.
sasooooooooo - "специалист"
Само корк, но без ламинат. Т.е. като финишно покритие :cool:
silllveto - Майсторица
Корковия паркет е по-скъпичък от ламината, но наистина държи топло. Мои близки си изолираха тавана с корк, понеже държат на здравословния живот :roll: а той си е естествен и "диша". Пък и голям % от топлото бяга през тавана.

За пода - ако ти е мн крив (както беше при мен например) без замазка няма да минеш. А ако не си на първи етаж защо ти е да спираш топлото от комшиите под вас. :wink:
neillmakoli - специалист
Варианта само с корков паркет отпада.
На 3 етаж съм и съм краен апартамент, отдолу съседите имат отопление и аз имам, но понеже е балатум в момента се усеща студено на краката заради това искам да сложа и нещо под ламината.
Иначе кои марки ламинат бихте ми препоръчали, какъв тип да е като материал и какво ви е мнението за предлаганият в Практикер като цяло>
Мерси предварително.
Чао и лек ден.

Тема "Изолация под ламинат." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: