• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Всички въпроси за вилата.
romanpm - майстор
stra6ko написа:
На този линк може да видите виличката ми в с. Меляне обл.Монтана. Шадравана още не е пуснат защото р. Огоста е още голяма за да я премина и пусна водата за него от баира.Печката за готвене (най-в дясно под навеса) ще и вдигна и височината,че е ниска.Най- в ляво е пеща за агнетата,а по средата барбекюто.Ако някои желае нека да даде мнение препоръка http://www.snimka.bg/album.php?album_id=361396

Завиждам ти че имате река до имота ви , прекрасно е , дивно , могат много идеи да се осъществят ! :2thumbs: :)
HD - специалист
romanpm написа:
Завиждам ти че имате река до имота ви , прекрасно е , дивно , могат много идеи да се осъществят ! :2thumbs: :)
Аха, и аз така мисля. Може например да се отклони една вадичка от реката, да ти минава през двора и там да се измисли нещо примерно, но в момента не ми идва на акъла какво :-)

Я малко да ъпдейтна темата и аз :-D

Ето малко снимки от Гергьовден от нашето барбекю + първи официален тест на пещта и баварския комплект по предназначение - разбира се успешен :-D

Тук скривам малко кабели в стената и пускам малко нови за контакти и лампи, а ги скривам първо, защото е по-красиво, и второ - защото ще слагаме едни етажерчици, които иначе няма как да се сложат ...
Изображение

Изображение

Изображение

След процедурата всичко изглежда така:
Изображение

Миналия ден монтирах вече и контактите и ключа за лампата, но забравих да ги щракна .... Нищо, другия път.

А оттука иде тока за барбекюто :-D
Изображение

Опа, тука вече тестваме яко.
Както се вижда на заден план, пещта се опалва и чака агънцето да бъде заключено вътре :wink:
Опалвахме я около 3 часа - все пак е от огнеупорни тухли.
Изображение

А сега познайте какво има под фолиото? :-D
Изображение

Както казах и по-горе, теста на пещта излезна успешен - агънцето се изпече много добре, отгоре хвана лека коричка, а вътре месото се разпадаше направо. Баварския комплект също добре си свърши работата - оказа се доста удобен дори за спане - миналия ден следобед нещо се одрямах и тъкмо беше жегичка пък подухваше лек ветрец, взех, че изкарах един сън на едната пейка :lol:

Нов елемент от навесчето. Не знам дали е красиво, но се сетих за друг начин да ги захвана, освен с видии за дърво :?
Изображение

Изображение

На другия край на двора, както виждате басейна има двойно значение - всички котки се изреждат на водопой там :-D
Изображение

Е го пак басейнчето, но на другия ден му направихме малко ъпгрейд, ще видите след няколко снимки какъв ;-)
Изображение

Малко илюминации - готино, а? Дори съм си я сложил тази снимка на десктопа ;-)
Изображение

Ето го пак басейнчето, но след ъпгрейда - наредихме вече камъни около него, мисля, че стана много яко. Новия райграс около басейна и той вече порастна доста, дори веднъж го окосих вече.
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Тук малко промяна в едната градинка, тази до басейна - очертахме я отвън със стари керемиди:
Изображение

Тук направихме същото, само че с градинката, дето е до барбекюто:
Изображение

Засега това е от мен.
Миналия ден една комшийка ни домъкна и едно колело от каруца, та сега ще видим къде ще му намерим място.

Какво мислите - дотук как сме се справили, и какво би могло да се промени евентуално?

По-нататък може да ви постна какво мислим да правим за в бъдеще - като например дървена декоративна количка за цветя, кладенеца (геран както му викаме по балкана) и него да го облепим с камъниц, да му сменим дървениите и да му направим покрива също с битумни керемиди (биберки като на навеса), и разни други работи :lol:
atanasov2004 - специалист
Много добре,но може още по добре- МАХНИ ЕТЕРНИТОВИТЕ ПЛОЧИ :evil:от беседката. Не ми харесват старите колове от цимент.
Направи от дърво,по добре ще изглежда. Ползвай естествени еко
материали и се радвай!
HD - специалист
atanasov2004 написа:
Много добре,но може още по добре- МАХНИ ЕТЕРНИТОВИТЕ ПЛОЧИ :evil:от беседката. Не ми харесват старите колове от цимент.
Направи от дърво,по добре ще изглежда. Ползвай естествени еко
материали и се радвай!
"Обновяването" на беседката е включена в един от следващите проекти "Красива България" :lol: , т.е. и там ще има промени, но сега няма финанси, така че ще е по-нататък. Иначе ще й сменим пейките и масичката, че тези вече са поизгнили, може да облечем тръбите с дърво, покрива вероятно пак ще е с битумни керемиди.
А за циментовите колове ...., и на мене не ми харесват особено, но не знам как ще се разберем със собственика на къщата (демек тъста), защото той много си ги харесва пък :-D
stra6ko - помощник
n_a написа:
Радвам се!
Интересува ме, лакът по камъните и фурнорованият капак как се държат при нагряване.
Това ми е в апартамента.Изкопал съм го над розетката за комина,отдолу съм сложил полча и върху нея ЕЛЕКТРИЧЕСКА скара. Така нямам никакви проблеми с пушека(поробвал съм и с дървени въглища зимата и пак няма проблеми)Капака го закрепвам с дебел ластик към отсрещната стена с кука и дюбел.Това не е пещ и няма нагряване.
ето този навес направихме с баща ми
P.S датата на снимката не вярна не бях нагласил фотоапарата

Прикачен файл

000_0576.JPG
това е в село Ичера
000_0576.JPG (49.25 KиБ) Видяна 12851 пъти
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Навесът е с много добра конструкция, струва ми се.
Но ще берете ядове с така присъединените покриви.
n_a написа:
Навесът е с много добра конструкция, струва ми се.
Но ще берете ядове с така присъединените покриви.
Точно където се спещат двата покрива има улук и е тестван но не се вижда,точно когато завършихме навеса такъв порой се изля тест от природата и работи успешно
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Не дъжд. Снегът...
Мен много ме впечатли цвета, с който сте започнали да боядисвате гредите. Би ли споделил марка/модел/номер и т.н. на тази боя?
Благодаря ти предварително :prost:
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Тема "Навес за барбекю." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: