• 1
  • 2
Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
sasooooooooo - "специалист"
Ситуацията е следната: преди две години в кооперацията, където живея се запали входното табло. Тавана над него и към стълбите се опушиха с черна нагар. Дойде време да се заемем с боядисването. Решил съм да грундирам примерно с Боро грунд, после една-две ръце само върху черното и накрая да мина всички стени и тавани.
Някакви съвети или препоръки? Старата боя също беше латексова.
masterval - майстор
Ще стане, само преди грунда удари една по-корава четка (ама не чак телена) връз черното, да падне колкото може, по добре ще стане и по-бързо накрая.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Най-добре е да остържеш опушеното, но ако не може, то както си намислил е технологията, но дали това е грунда, не мога да кажа.
hameleon - специалист
Преминах през подобна аварийна ситуация-опушена тераса и част от всекидневната.В Боро грунда сипах малко латекс-грундиране и след това изчаках много добре да изсъхне.Последваха две ръце латекс и резултата бе отличен.
От всички ви ще крадна идейките + моите и след месец, живот и здраве ще пусна снимки /не че е кой знае какво но може да е полезно/. :-D
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Housedoctor Миеше с нещо стените преди боядисване. Мисля, че ще е добре, ако не и задължително в твоя случай. Дали не беше луга?? Аз по принцип мия стари цименти с варова вода .
EDI - майстор
Измей го, защото саждите са мазни и дори грунда може да не даде добър контакт.Най-добре първо го изстържи с четка, после със сапунена вода и гъба, измива идеално.
метла ще ми свърши ли работа?
мятам обекта :lol:

Прикачен файл

090615_3_resize.jpg
Грундирано:
Боро грунд/Вода/Латекс, съответно 1/4/1 част
090615_3_resize.jpg (68.84 KиБ) Видяна 5585 пъти

Прикачен файл

090615_2_resize.jpg
Измито с вода