Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Sikoman - помощник
Здравейте,
Аз сам Свилен и ми предстои строеж на къща (мечта) в която бих искал да живея... за мое огромно сажаление сам завриан зет и бъдещата къща е в двора на годеницата ми (жената която много обичам) ... така че ще продалжа да бъда заврян зет.... та относно къщата :) .... няма да описвам премеждиа по даването право на строеж и забиването на колчета и издаване на строителна линия... много искам бъдещата къща да е изцяло законна и да не се лишаваме от материали и от този сорт неща засщото знам че сам малко кърък (заврян зет както казах) та сега ще пусна малко снимки за да се види за каква къща иде реч :)

Прикачен файл

kyshta_vytreshnorazpolojenie.jpg
надявам се да се вижда добре :)
kyshta_vytreshnorazpolojenie.jpg (217.57 KиБ) Видяна 7278 пъти

Прикачен файл

kyshta_fasada_iug_iztok.jpg
ето от юг и изток
kyshta_fasada_iug_iztok.jpg (207.2 KиБ) Видяна 7278 пъти

Прикачен файл

kyshta_fasada_sever_zapad.jpg
север и запад
kyshta_fasada_sever_zapad.jpg (195.49 KиБ) Видяна 7278 пъти
Sikoman - помощник
Ето малко по детайлно :) ...
надиавам се да ви харесва :) на нас страшно много :)
Всичко което виждате е направено като се тръгне малко по обратен ред. Първо определихме какво бихме искали да има във всяка стая и след това даже рязахме малки шаблончета с това колко квадрата е например леглото (измерихме леглата на племениците), какво е пространството за едно бюро и така за всяка една от стаите които решихме, че има нужда нашата къща мечта... това беше декември месец 2007 и януари 2008 г. После сложихме вече кутийките като знаехме че искаме да имаме повече южно изложение за стаите които ще се обитават най-често, а и понеже не разполагаме с много средства искахме да е на един етаж. След като разбрахме че можем да строим до 100 м2 решихме че ще бъде на два етажа и без мазе, а с парите докадето стигнем ... искерно се надявам тази година да покрия къщата и ежентуално дай боже да мога да и сложа ТИ(топлоизолация) и май с това ще свършат парите :) живот и здраве догодина другите дейности за да можем да и получим акт 16

Прикачен файл

otgore_razrez copy.jpg
eto malko po ot blizo отгоре и разреза
otgore_razrez copy.jpg (188.22 KиБ) Видяна 7249 пъти

Прикачен файл

2_ri etaj copy.jpg
втория етаж
2_ri etaj copy.jpg (192.01 KиБ) Видяна 7249 пъти

Прикачен файл

1_vi_etaj copy.jpg
първия етаж
1_vi_etaj copy.jpg (200.22 KиБ) Видяна 7249 пъти
Sikoman - помощник
Та имам аз едно такова парвоначално питане :) :
според вас колко м2 е зидарията по етажи че нещо май не сам сметнал добре и за сега сам купил около 160 м2 тухли (газобетонени блокчета на итонг (нека не коментираме избора за итонг, тухла четворка или поротерм)).благодаря предварително :)
ribnikolaevi - майстор
Приемаш ли коментари по архитектурата или това е твоята/вашата мечта?
Sikoman - помощник
Принципно приемам всякакви коментари относно всичко. Само да се знае че това което се вижда ще баде направено но едно мнение повече (още повече че не е започната) никак няма да ми е излишно :)
ribnikolaevi - майстор
Просто ми е странно, че няма тераси, лоджии или балкони на втория етаж. Нито един. То не е необходимо да има, но ако направиш, после ще можеш и да ги усвояваш :lol: .
Sikoman - помощник
:lol: мм дааа това е един спор който водех и с архитектите и те искаха да ми сложат няколко тераси... само че ние сме категорични.При положение че нямам гледка (красив пейзаж) а само къщи наоколо не ми трябва тераса. ако искам на терасата да изляза ще изляза на двора и ще ми е по приятно :)
в къщата в която в момента живеем има тераси ама не се ползват и за това решихме да минем без тях :)
Sikoman - помощник
ето в момента мястото на бъдещата къща :)

Прикачен файл

pogled ot iztok.jpg
това е снимка от преди 5 мин и от къщата в която живеем
pogled ot iztok.jpg (241.71 KиБ) Видяна 7200 пъти
Sikoman - помощник
а това е опит за панорамна снимка ... надявам се искрено да е долугоре 4итава и да се вижда добре :)

Прикачен файл

panorama_miasto_bydeshta_kyshta.jpg
от към главната уличка
panorama_miasto_bydeshta_kyshta.jpg (224.76 KиБ) Видяна 7198 пъти
ribnikolaevi - майстор
Явно сте си обмислили нещата. Сигурно си и непушач, като мен, щото някои хора обичат след с... да изпушат по цигара, а излизането на двора тогава си е едно препятствие.

Тема "Къщата на Свилен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: