• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Здравейте, не намерих отговор на моето търсене и пускам нова тема. В апартамент ново строителство, в банята стените са на мазилка, тапети за баня могат ли да се лепят директно върху мазилката? Има ли нужда от шпакловане с теракол? Някакъв специален грунд за основа ли да се ползва или просто с лепилото за тапети? Идеята е да се изкара година-две (има по-належащи нужди от изпипана баня и трябва да се следват приоритетите). Всякакви полезни идеи и мнения се приветстват.
Предварително благодаря
sasooooooooo - "специалист"
Задължително шпакловай. Има специално лепило за винилови тапети. Колкото по-гладка е шпакловката - толкова по-добре. И имай в предвид, че временните работи остават най-постоянни :wink:
georosi - специалист
Ако е добра мазилката,може върху нея.Тапети върху теракол и подобни нехващат,може да ги залепиш, но скоро ще тръгнат да те търсят.Ако е зле мазилката една финна гипсова,грунд(тапетно лепило+вода),а за лепилото или българско+С 200(малко,не прекалявай за да можеш да ги свалиш след година,две)или има немски и руски за бани.Като си вземаш тапетите попитай и за лепило.
mim - специалист
не разбирам какво толкова сте си го харесали това ц-200 при положение, че подходящото тапетно лепило си е напълно достатъчно, ако се спазват указанията
tyo - специалист
mim написа:
не разбирам какво толкова сте си го харесали това ц-200 при положение, че подходящото тапетно лепило си е напълно достатъчно, ако се спазват указанията
Абе не е точно така...мога и да демонстрирам. Бета-тестер е дъщерята/2годинки/.
Тези без ц-200 си разлепя цяла ивица, без проблем докато другите ги започва, и се отказва, "не вървят така леко" :lol:
mim - специалист
ааа има значи скрито Х в уравнението :-D
Deo-x - специалист
И аз се чудя защо някои добавят ц-200,за повече здравина ли :? При положение,че ако се свалят "като му омръзне и иска ново",после ще се хване за главата как да ги махне.Мисля,че е ненужно всичко това.Аз винаги лепя с стандартното лепило и си нямам проблем.
Не ми стана много ясно за и против шпакловането с теракол. Мазилката е равна, и ако няма нужда се шпаклова, направо грундиране и лепене.
В очакване съм на още мнения / коментари.
Поздрави
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Има разлика между "равна" и "гладка".
Тапет е хартия. Лепилото е тънко. Основата трябва освен равна, да е и гладка.
А! Впрочем, теракол е лепило. Не е за шпакловка. Това, че на някой му е артисало и си шпаклова, не е твой проблем.
georosi - специалист
Мазилката щом е добра-грундирай и лепи.Слагам малко (като казвам малко, то е колкото да промени цвета)С-200 винаги,за да подсиля тапетното( българско)лепило,но за банята ще трябва да се сложи малко повече,тъй като там ще се мокрят постоянно.За другите лепила за тапети имам лоши спомени и неработя с тях.Има специално лепило за тези тапети,можеш да пробваш с него,но нямам коментар за него.
  • 1
  • 2

Тема "тапети за баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: