Напишете въпрос свързан със санирането.
ELEMENTALSTRUMICA - помощник
приятели Здравейте.
аз съм от Македония и редовно читя вашите мнения.
живея в апартамент на най-горния етаж,моя блок е с един етаж повисок от другия блок който лепи до моя.така покрива от пониския блок който лепи със стената на моята спалня ми прави проблем,от втрешната страна в моята спалня се пояавява влага(мухла).Къде да преземем мерки за да отстраним този проблем,от външна или втрешната страна на стената.
това писане ми взе 15мин,важното е да решим проблема.
Помагайте.
prascho - майстор
привет друже, най-добре да нанесеш хидроизолация откъм външната страна на твоя апартамент. И да караш на македонски, все ще те разберем. Нали българският език е произлязъл от македонския?
8180 - майстор
Здраво, Комши!
Добре дошъл.
Не се притеснявай - добре си се справил - всичко се разбира.
Ако ти е по-лесно дай снимки или скици, за да не пишеш много.

Кажи какъв е блока - тухла панел?
Огледай дали от покрива на съседния няма някакъв теч, който да ти прави проблем. Има ли фуга между двата блока? Можеш ли да работиш от покрива на съседа?
Кажи нещо за тавана - дали е като нашите панелни блокове, които имат вентилирано пространство между етажа и покрива.
Сигурно имаш други 1-2 външни стени - там как е положението и какво мислиш да ги правиш. Какви са помещенията покрай тези стени и как се топлят.
Дали сам ще си го правиш или ще викаш майстори?

Има много писано във Форума, но ако ти е трудно да четеш, ще помагаме тук. Първо да се ориентираме какво е положението. :)
това е само проба ще направя снимки от проблема които го имам в спалнята.поздрав

Прикачен файл

SDC10009121221.jpg
SDC10009121221.jpg (60.33 KиБ) Видяна 2351 пъти
абриб 2.0мм kratz-Pofix

Прикачен файл

SDC10008a.jpg
SDC10008a.jpg (85.38 KиБ) Видяна 2348 пъти
8180 - майстор
Ако нещо си сгрешил или не става, както го искаш, може да ползваш "Промени" бутона в поста си и да триеш, добавяш сам каквото е нужно.
Успех!
hygro - майстор
ELEMENTALSTRUMICA написа:
живея в апартамент на най-горния етаж,моя блок е с един етаж повисок от другия блок който лепи до моя.така покрива от пониския блок който лепи със стената на моята спалня ми прави проблем,от втрешната страна в моята спалня се пояавява влага(мухла).
Здравей,
Причината за появата на плесените може да бъде и по-хладната външна стена. Има вероятност да е лошо изпълнение на топлоизолацията. Опиши как е разпределен мухъла по стената - има ли натрупване по горните ъгли? В случай, че е така, бих взел мерки по топлоизолацията, ако ли пък влагата е предимно от средната част на стената надолу, вероятно си за хидроизолация...

PS
На снимките нищо не видях - очертай засегнатите зони, за да се виждат по-добре.
pavkatay - майстор
ако проблема е теч, а А НЕ КОНДЕНЗ ПО СТЕНАТА ВСЛЕДСТВИЕ НА ЛОША ТЕРМОИЗОЛАЦИЯ СЛЕД СМЯНА НА ДОГРАМА, то трябва да знаеш, че водата се спира преди да е влязла, т.е. външна ХИДРОИЗОЛАЦИЯ. проблема е неприятен,защото не винаги се решава от първия опит . успех :2thumbs:

Тема "търся помощ..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: