Напишете въпрос свързан със санирането.
nikibol - специалист
Здравейте.
Миналата година ми поставиха изолация стериопор. Отгоре е шпакловаха и всичко изглеждаше нормално, но....
В един момент, когато се употреби натиск върху стената, тя потъва и се напуква на парче. Според мен това не е нормално да е така.
Сигурно е сложено по малко лепио ли... шпакловка ли.. и аз не знам.
Та за лепенето и шпакловането на мрешата се използваше лепило за стриопор. След това... ротбанд, а най накрая.. сатен гипс.
Тъй като от прочетеното до тук ми стана ясно, че шпакловкатае мн,. тънък слой, май трябва да се замаже още веднъж с лепилото за стериопора, но по дебел слой.
Как да оправя проблема докъто е хубаво времето, че след това... отново ще дойде зима и каква работа.... само ракийка.
Благодаря Ви предварително.
bibiqn - специалист
По прочетеното рабирам,че тази изолация е вътрешна нали така?Не съм чувал на външна изолация да се слага сатен.В къщи правих по същият начин но като сложих мрежата ударих 2 ръце теракол и после 2 ръце сатен.За сега няма напукано.Съвета ми е още една ръка сатен тъй като е малко по твърд от теракола.
nikibol - специалист
bibiqn написа:
По прочетеното рабирам,че тази изолация е вътрешна нали така?Не съм чувал на външна изолация да се слага сатен.В къщи правих по същият начин но като сложих мрежата ударих 2 ръце теракол и после 2 ръце сатен.За сега няма напукано.Съвета ми е още една ръка сатен тъй като е малко по твърд от теракола.
Мога ли върху сатена да сложа още една ръка ротбант или теракол и след това отново да поставя сатен или ще трябва отново да поставям мрежа.
Сатена принципно знам, че се нанася тънко, ако го нанеса по дебело няма ли да има противоположен ефект.. да се напука??
bibiqn - специалист
След като си сложил вече мрежата няма смисъл от още.Може варианта с теракола и после сатен ,но грундирай добре преди това ,тъй като сатена като се намокри омеква,поне това са мои наблюдения.Ако изкаш,изчакай и други да се искажат потемата .Успех :)

Тема "Вдълбаване на стериопора при натиск.. как да го оправя?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: