Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
bonjyr89 - специалист
mehanika написа:
ти ще се шавиш или къпеш,конструктора е изчислил всичко като е вземал достанеща от изискванията за безопастност
Абе какво са изчислявали незнам... казан от 1.5 мм ламарина и малък тънък фланец ... за ел инсталацията и пластмасовите възвратни клапани да не говорим.
Иначе за температурата с този бойлер не е най-удачния вариант да се експериментира.
Милен - майстор
Как какво - изчислен е да си изкара гаранцията и малко отгоре ако е късмет, после си купуваш нов :lol: Те знаят че ще им теглиш едни и ще си купиш друга марка, но и конкуренцията работи по същия начин така че няма вероятност от загуба на клиенти.
lenko71 - специалист
Искам само да спомена че според мен тези бойлери (Дипломат и Елдом инвест-мисля че е едно и също) са потенциално опасни. Почти всеки месец ремонтирам такива и във всички случаи се оказва че вдигат много висока температура - далеч над предвидените 78-80 градуса. Не съм измервал температурата точно но при положение че от смесителя излиза гореща вода примесена с пара няма какво да меря (става въпрос за нови бойлери). За мен обяснението е само едно - няма никакъв контрол върху качеството на частите които се използват - терморегулатори, защити, прекъсвачи и т. н.
bonjyr89 - специалист
Милен написа:
Как какво - изчислен е да си изкара гаранцията и малко отгоре ако е късмет, после си купуваш нов :lol: Те знаят че ще им теглиш едни и ще си купиш друга марка, но и конкуренцията работи по същия начин така че няма вероятност от загуба на клиенти.
хахахах да така е прав си ! :lol:
Каналски - специалист
Извън Темата !
lenko71 написа:
За мен обяснението е само едно - няма никакъв контрол върху качеството на частите които се използват - терморегулатори, защити, прекъсвачи и т. н.
Има нещо Гнило, скоро ми се случи случка на бойлер стар модел сигурно на 3-4г поне. Явно термотегулатора не беше вред, предпазният клапан с възвратен клапан и той , но защо няма/несработва някаква крайна защита от прегряване ! Бях спрял водата заради свързване на пералня. От предполагаемият изход за студена вода, почна да прокапва топла и аз си викам " нищо чудно, майсторска работа" тръгвам да отвивам другата тапа и нещо ми съска, пак си викам "егати това пък налягане отде се взе", връткам още, онова продължава да си съска. Незнам защо барнах тапата, а тя "огън" гореща ... уау това не било налягане, направо пара под налягане ! Отварям топлата вода на най-близкият смесител, почна да излиза пара под налягане като по филмите и не спира, мощно бълва! Ако не бях се усетил навреме щях да си остява кожата по плочките !
И да не вземе сега някой да се отваря ! За всичко си има обяснение, защо и как или колко съм зле ! Ама аз за пара под нялагане във водопроводната инсталация от един "шиб*н" бойлер, никога нямаше да се сетя да се пазя !
Последна промяна от Каналски на пон май 18, 2009 12:13 am, променено общо 1 път.
Johny - майстор
Имах същия проблем от години и наскоро най-сетне ми омръзна това нещо и го реших по следния начин:
Изключваш захранването. Отваряш капака от долу и вадиш терморегулатора /първо издърпваш така наречената "врътка" и след това два винта/. След това развиваш двата винта на терморегулатора и вадиш от оста една шайба, която ограничава завъртането на оста.
Изпиляваш около 3/4 от ограничителя, сглобяваш и си готов. По този начин променяш момента на изключване, когато терморегулатора е на максимум.
Преди с един бойлер можеше да се изкъпят 1 и 1/2 човеци, а сега се къпят спокойно 2 човеци и дори остава за трети....
Успех!
PS. Проверявай редовно изправността на вентила за налягане! Освен това, след тази интервенция провери, кога и дали ще изключи бойлера и то от терморегулатора, а не от защитата.
rulom - модератор
Johny, тия съвети не са много добри.Аз при монтаж на бойлер, даже връщам малко терморегулатора и убеждавам собствениците че това е за тяхно(и на бойлера) добро, да не го пипат, ама всеки си преценява за себе си.
В този форум могат да се дадат много съвети, а преценката и начина на експлоатация си остава само и единствено за сметка на питащия.
Johny - майстор
rulom написа:
Johny, тия съвети не са много добри.Аз при монтаж на бойлер, даже връщам малко терморегулатора и убеждавам собствениците че това е за тяхно(и на бойлера) добро, да не го пипат, ама всеки си преценява за себе си.
В този форум могат да се дадат много съвети, а преценката и начина на експлоатация си остава само и единствено за сметка на питащия.
Прав си, аз за това дописах "ценни указания", но не е нормално с един бойлер да не може да се изкъпят двама човека, след като със стария /също 80л./ това беше възможно. Не съм мерил температурата, но с този тип терморегулатори, нещо не е наред.
rulom - модератор
Вариант за засилване на бойлер е като се изтегли малко сондата на терморегулатора, така хем ще е по-надолу при по-ниската температура, хем и няма да се пипа нищо по регулатора, ама и тази дейност се извършва опитно със следене на първото изключване на бойлера.

П.П. Наскоро купувах фланец за ТЕСИ и ми направи впечатление че тръбата за сондата е по дълга от старата със 7-8 см.
Johny - майстор
rulom написа:
Вариант за засилване на бойлер е като се изтегли малко сондата на терморегулатора, така хем ще е по-надолу при по-ниската температура, хем и няма да се пипа нищо по регулатора, ама и тази дейност се извършва опитно със следене на първото изключване на бойлера.

П.П. Наскоро купувах фланец за ТЕСИ и ми направи впечатление че тръбата за сондата е по дълга от старата със 7-8 см.
И това съм го пробвал, но ефекта е минимален. Интересното е, че след като е ползвана банята и бойлера е останал включен, следващото изключване е при по-висока температура. Мистерия...

Тема "бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: