• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
panalov - специалист
Тавана е невероятен .Мога да ти дам идея да го импрегнираш с масло за паркет ще предаде наистина евтентичен вид без блясък.
Всичко се е получило много добре .Дерзай.
housedoktor - майстор
Добре се е получило-браво =D>
Deo-x - специалист
Честито и от мен :2thumbs: ,хубаво се получи.Аз също ми допада идеята да сложа ламперията и вата на тавана на мазето
rockwall - майстор
IRSA - водоразтворим лак - смесен с обикновен байц (от малките шишенца) в цвят по избор ще ти даде също матово покритие на дървениите - САМО ДА Е САТЕН (а не гланц)
phoenix - специалист
ееееее, ха честито.
Аз пък чак сега се разрових из форума и чета БАГЕР... ооо!, викам си тва наш човек. Супер е къщурката, гледам много и се радваш... много добре става и ремонта... ами да ти пожелая успех ииии скоро като обикаляме из България ще вземем да ви навестим да пием едно кафе с вас. Ние вече сме трима, ама.... пък малката много обича да се вози на сребърната алфета, така че е роден пътешественик.
Успех още веднъж и приятно ровичкане!
Браво, секта, кефиш ме с ентусиазъм и идеи :-D ...
muisan - помощник
Здравейте!Поздравления за къщата , която сте ремонтирали сами!!!Чудесна е! Аз имам подобна къща, но за съжеление много не разбирам от ремонти и строителство.В момента търся майстори , но все удрям на камък.Искам да попитам ,тъй като първо искам да измажа вътрешните стаи , /стените са от кал и слама/отгоре има вар, но някъде има подутини , пукнатини и т.н.Разгледай вашите снимки и видях , че сте направили хубава вътрешна мазилка, въпроса ми е как? Защото чувам различни мнения, че трябвало само с глина и вар, други казват с рабица.На мен ми харесва вашия тип мазилка и моля за информация.Предполагам ,че първо се сваля варта и след това се полага мазилката. Благодаря предварително.
merakliq - специалист
Моите поздравления bager! За мое съжаление :sad: се включвам чак сега в темата, но както забелязвам няма постове от доста време - за съжаление. С удоволствие бих разгледал още снимки от интериора и екстериора. Ние също имаме къща в региона - Дряновско-Тревненския и аз изпитвам много сантименти по този край, нищо че е на 220 км от София. Бих искал да вмъкна едно мнение относно ватата, която си сложил между дървената скара. Според мен е трябвало да оставиш поне 2-3 см. между ламперията и ватата, въздушен слой (може и да има, но не го виждам на снимките) за осигорчване на по добра изолация. Иначе - отново БРАВО!
bager - специалист
muisan написа:
Здравейте!Поздравления за къщата , която сте ремонтирали сами!!!Чудесна е! Аз имам подобна къща, но за съжеление много не разбирам от ремонти и строителство.В момента търся майстори , но все удрям на камък.Искам да попитам ,тъй като първо искам да измажа вътрешните стаи , /стените са от кал и слама/отгоре има вар, но някъде има подутини , пукнатини и т.н.Разгледай вашите снимки и видях , че сте направили хубава вътрешна мазилка, въпроса ми е как? Защото чувам различни мнения, че трябвало само с глина и вар, други казват с рабица.На мен ми харесва вашия тип мазилка и моля за информация.Предполагам ,че първо се сваля варта и след това се полага мазилката. Благодаря предварително.
Здравейте, при мен с намирането на майстори нямаше проблем, защото тази роля изпълнява комшията. А относно мазилката, събарят се тези части от нея, които не са здрави, след което се закрепва рабица и върху нея се измазва. Става доста здраво и изглежда добре.
Поздрави!
bager - специалист
merakliq написа:
Моите поздравления bager! За мое съжаление :sad: се включвам чак сега в темата, но както забелязвам няма постове от доста време - за съжаление. С удоволствие бих разгледал още снимки от интериора и екстериора. Ние също имаме къща в региона - Дряновско-Тревненския и аз изпитвам много сантименти по този край, нищо че е на 220 км от София. Бих искал да вмъкна едно мнение относно ватата, която си сложил между дървената скара. Според мен е трябвало да оставиш поне 2-3 см. между ламперията и ватата, въздушен слой (може и да има, но не го виждам на снимките) за осигорчване на по добра изолация. Иначе - отново БРАВО!
Благодаря за поздравленията, наистина не съм допълвал темата напоследък, но и това ще стане скоро.
За целите, за които ще ползвам къщата и тази изолация ще ми върши работа, мисля.
Слагам малко снимки от вътрешността на къщата, но искам да уточня че това е сегашното състояние, което няма да остане същото.
Замислил съм някои промени и подобрения, които няма да навредят на автентичния вид на къщата, но ще повишат функционалността и.
Поздрави!

Прикачен файл

005034271.jpg
005034271.jpg (30.85 KиБ) Видяна 5874 пъти

Прикачен файл

005034273.jpg
005034273.jpg (37.87 KиБ) Видяна 5874 пъти

Прикачен файл

005034284.jpg
005034284.jpg (23.96 KиБ) Видяна 5874 пъти

Прикачен файл

005034301.jpg