От мобилни телефони до цифрови камери
boltik - специалист
Купих SAMSUNG-LC32D44 не мога да пусна DVB-To.Специална антена ли ми трябва или мога да ползвам от кола?
Може ли да ми обясните какви изхиди и входове има на телевизора?
Изображение

kozel.cz
stefan_gb - специалист
Прочети първо тук http://en.wikipedia.org/wiki/DVB-T преведи страницата, а входовите са обяснени в книжката от която си направил снимката, разгледаи я по добре :) а за антената от кола .... само дарик радио :lol:
boltik - специалист
Благодарим за отговора. :)Не разбрах какво да превеждам? :? Аз със англйския не съм на ти :sad: И все пак ти благодарим за направените усилия :)
krisku - помощник
Ставаше въпрос за превод на страницата в WikiPedia. За превода можеш да си помогнеш и с Google Translator, превода в повечето случаи е доста повърхностен, но е добър, или поне до степен такава, че да хванеш нишата.

Казваш телевизора ти има вграден DVB-T тунер, то тогава би трябвало и обикновена антена да свърши работа!

Към днешна дата, DVB-T има активно покритие само на територията на София, а до колкото знам следващия град подготвян за цифрова ефирна телевизия е Варна. Ако си от град близо до някоя от границите ни също може да имаш късмет да хванеш нещо, примерно от Русе може да се хване някой канал от Букурещ.

Само информативно да ти кажа, каналите към момента, хващани в София са:
1. Канал 1
2. БТВ
3. Нова
4. ТВ7
5. The Voice
6. BBT
+ радиата Хоризонт, Христо Ботев.
fbr - майстор
Каква Варна ,каква Враца ,човека си е написал че е от Прага.
krisku - помощник
fbr написа:
Каква Варна ,каква Враца ,човека си е написал че е от Прага.
Моя грешка, извинявам се!
boltik - специалист
От 1-ви май намалиха аналоговия сигнал и почети нищо не се вижда(само снежинки)и пуснаха цифровата.Аз на нета виждам какви програми има.Въпросът ми е знае ли нчкой как се настройва тая пущина.? Там на книжката пише на някакъв развален руски-тук му казват украински.С една дума катастрофа.На мен ми трябва само за времето,че работата ми зависи от това време,инък си имам булсатком.
velas - специалист
Връзваш една ефирна антена на вход 6, влизаш в менюто на телевизора, търсиш сканиране на канали, избираш вид на тунера "цифров" или "DVB-T" и сканираш.

Тема "DVB-T" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: