• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
anatolt - помощник
ако няма предвидено място за датчици на бойлера къде ги слагате
yakinceto - специалист
В началото сложих датчика отдолу на бойлера ,но отчиташе 18-20 градуса и помпата почти не излкючваше .После го сложих на входа на студената вода и е супер сега.Махаш гумичката леко пробиваш изолацията с отверка и пъхаш датчика.
filmatoplo - майстор
Ако няма къде да се сложи датчика на бойлера се слага на изхода на серпентината . Изходната температура на флуида в серпентината е с температура равна на водата в бойлера + - 1 гр . А горния датчик на изхода от панела - за предпочитане датчиците да се монтират в медни гилзи потопени във флоида , ако няма такава възможност се долепят до медната тръба - овиват се с тиксо и върху тях се надява изолация . :)
2v6 - майстор
yakinceto написа:
В началото сложих датчика отдолу на бойлера ,но отчиташе 18-20 градуса и помпата почти не излкючваше .После го сложих на входа на студената вода и е супер сега.Махаш гумичката леко пробиваш изолацията с отверка и пъхаш датчика.
Нищо не се разбира :?
Една снимка или скица можеш ли да направиш :?:
filmatoplo - майстор
Мамицата им на онези скапани диферинциални термостати поморийските , пускам днес една система и показанията на циферблата се редуват едни нереални цифри - по едно време спря номерата но показваше с 5-10 гр по малко . Писна ми вече , термостата ли да сменям или само датчика . Къде има по читави термостати на добра цена - побеля ми косата с тия - всяка седмица пращам по 1 за ремонт .
yakinceto - специалист
На втората снимка съм показал къде беше датчика , а после ......то се вижда кабела още виси

Прикачен файл

1.jpg
1.jpg (32.91 KиБ) Видяна 4064 пъти

Прикачен файл

2.jpg
А това е после.
2.jpg (35.05 KиБ) Видяна 4064 пъти
filmatoplo - майстор
Моя бойлер в къщи е същия , захранвам го само с печка Прити :) Там кабела става , наблюдавай системата кога стартира сутрин и кога спира вечер . Нормално тръгва в 9 и спира в 17 часа - зависи от температурите де ,ако иска коригирай дифиринциалната разлика от термостата 5-7 градуса - при теб може и друга да е . Номера е да се спести някой лев за :prost:
2v6 - майстор
yakinceto написа:
На втората снимка съм показал къде беше датчика , а после ......то се вижда кабела още виси
Ако искаш да правиш подобрения започни с датчика - мястото в момента е добре, но ако е в сонда ще е по-точно и можеш да пробваш с по-ниска разлика.

Прикачен файл

threaded_elbow.gif
Място за монтаж на датчик температура диференциален термостат
threaded_elbow.gif (10.07 KиБ) Видяна 4037 пъти
Zurlata - специалист
Само нещо да питам! Така поставен тоя датчик ще мери най-точно когато помпата работи и течноста циркулира в серпентината, температурата ще е равна на тази в бойлера. Но когато помпата е спряла за дълго време(ноща) тогава ако датчика е в тръбата която част е извън кожуха на бойлера няма ли да отчита по ниска Т ? (вън е по хладно , и като няма циркулация....)
Не е ли по добре да има и трети датчик вътре в боилера с директен контакт с водата, така този отвън ще сравнява Т когато има циркулациа, а този вътре в боилера ще отчита по точно когато помпата е спряла :?
null - специалист
датчика е вътре в бойлера - онова черното е сондата и датчика е в нея.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11

Тема "Почнах и аз слънчевия колектор ..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: