Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Master_Kenobi - V.I.P.
Абе, тва първото добре, ама май е направено за левичари на клипа. И кво ли ще е ако почвата е малко по-твърда, по-суха или камениста?! :? Шилото върви едно 15-20 см. по-дълбоко и е доста по-широка.
Deo-x - специалист
Master_Kenobi написа:
...ама май е направено за левичари
Тамън за мен,левичар съм :-D Ако е за десничари,може да се поръчи да се направи дръжката да е от другата страна :wink:
Master_Kenobi - V.I.P.
Така е, спор няма. Ама тва широкото... Пък и дългото шило... Как ли се забиват ако е сухо?! :?
sanders - специалист
Това ще сработи само за рохкава почва. Не го виждам работещо в поне 70% от случаите.
Deo-x - специалист
Както писах по горе,ето това са въпросните моите стари помощници трепачи :) :roll:

Прикачен файл

lopatite.JPG
тази лявата е отскоро купена преди 2 години,а другата е по наследство и редовно я използвам
lopatite.JPG (120.21 KиБ) Видяна 6315 пъти

Прикачен файл

lopati.JPG
lopati.JPG (131.84 KиБ) Видяна 6315 пъти
emil_v r - майстор
Мерсо Део за снимките , страхотни лопати ! особено дясната
Не са титанови обаче .

Ноо клипът с попа е страхотен , самият поп е страхотен , само като го видят плевелите ще полегнат като от вятър...
Относно това за суха/ корава почва ... тя след всеки дъжд омеква като на клипа и не е проблем.
На село един старец имаше такова рало /култиватор , и го теглеше на ръка... , ще ида да го искам от бабата.

Горкият умря на улицата като куче ,пълзешком и нямаше пари да иде до града до болница ...
emil_v r - майстор
Много съм се запалил по тези ръчни тракторчета ...
Бек ин дъ фюдчън , цюрюк ин ди зукунф ! :-D
има ли и други , въпрос на седмици е да си ги направя...

Прикачен файл

4.jpg
4.jpg (193.59 KиБ) Видяна 6230 пъти

Прикачен файл

0420091252-00.JPG
0420091252-00.JPG (126.74 KиБ) Видяна 6230 пъти
Deo-x - специалист
Ще ти трябва едно лястовична култиваторче/за вади,бразди/,лост,удобна дръжка като за колело от 2-те страни нещо да е меко или гумирани краища,заварки за свързване на частите,грунд,боя за естетика и си готов :wink: :)Така виждам аз нещата и е просто решение,какво ще кажеш :)
Стефан - майстор
emil_v r написа:
Бек ин дъ фюдчън , цюрюк ин ди зукунф ! :-D
...
Много алемани поназнайват инглиш, и обратно. Но бугарин да знае и двете - юпсурд. Амо ти си уникум - хвала :lol:
emil_v r - майстор
Deo-x написа:
Ще ти трябва едно лястовична култиваторче/за вади,бразди/,лост,удобна дръжка като за колело от 2-те страни нещо да е меко или гумирани краища,заварки за свързване на частите,грунд,боя за естетика и си готов :wink: :)Така виждам аз нещата и е просто решение,какво ще кажеш :)
Deo , za men ne e prosto , трябва да се изкове ляст. опашка , а нямам условия и стомана... не мога да се оправя ...

Изостанал съм ползвам Трактор за оране , и фрезоване , и после само мотика... Намерих мн, снимки , трябва да ги огледам

Тема "Борба с плевели" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: