Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
icelame - помощник
Снимах само това защотото само то се различаваше от нормално изглеждащото, писите си бяха наред.
На дисплея постоянно свети все едо съм си избрал функция размразяване и каквото и да е друго копче да натиснаа не става, не реагира. Само наляво надясно за секундите отчита , затова мисля че трябва да е някъде в платката.
Явно сам няма да се справя, та ако може някой да препоръча майстор който се занимава с ремонт на платки?
mitcd - специалист
По това което пишеш наистина ми изглежа че е процесор или нещо около него-Reset,захранване??Требва мерене от некой който знае.А затова че не е менте не съм сигурен.Виждам че няма симетрия на елементите и тоя чип на платка.Не вярвам това да е номер 1.Пък ако беше щеше ли да опука толкова скоро.Предишната ми GoldStar изкара 11 години и вътре поне на вид е съвсем различно.Ментаци братче всичко е китайско или турско менте.
KTT - помощник
Електролитните кондензатори не само се разтичат или се издуват. Това обикновено е свързано с работа при по висока температура.
Те също така изсъхват и капацитета им силно намалява. На външен вид не може да се определи. Най лесно може да се види изправеното напрежение с осцилоскоп. Бърза проба без разпояване може също да се направи, като паралелно на всеки кондензатор от страна на спойките се докосват за кратко изводите на подобен кондензатор - напрежение и полярност. Цената на 1 кондензатор е 10-40 ст. така че си струва да се опита а и можеш да пробваш с някои стари.
При нестабилизирано захранване - т.е. кофти кондензатори може да се получи същия ефект - да се "побърква" останалата електроника.

Успех.
stefan_gb - специалист
Какъв е модела точно на печката? смени всички електролити в захранването за начало .....
icelame - помощник
Не съм толкова вещ в смяната на елементи, да беше един кондезатор да го сменя, но да тествам няма време, влизаме в сесия - знаете как е. Така че кажете някой майстор или сервиз в София?
romanpm - майстор
Ако бутоните ти са сензорни и извода им към платката е лентов кабел го извади или го размърдай в куплунга и го вкарай пак . :)
icelame - помощник
Мне.. не са сензорни :) Норлани бутони са си... кажете електричар?
lz1wvm - специалист
Като гледам всеки иска да помогне,но ти търсиш електричар?Явно работата отива пак към 130 лева.
Разгледай в тоя форум: http://forum.eshop.bg/ в кой раздел се говори за бялата техника, но те съветвам да се регистрираш за да ти пишат лично. Там има доста колеги-специалисти. Пиши им и ще ти отговорят. Успех!
stefan_gb - специалист
Не мисля че е точно така :) в форум електроника трябва да имаш доста знания за да питаш и да задаваш въпроси на ниво..... а доколкото мога да преценя тази тема ако е там и да е представена така моментално отива в коша, питащия дори не казва модела на печката PNC въпреки че го попитах за да извадим схема и тогава да се говори (никои не е гадател) а исака да я ремонтира (нищо лично)
Мисля че неможе да се пита проблемен ли е ли е този кондензатор по снимка и то в http://forum.eshop.bg/ Но пробваи за да провериш дали съм прав :)

Тема "Изгорял ли е този кондензатор?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: