• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
Pisa - помощник
Прочетох всичко за парниковия ефект, който става в слънчеви стаи с Ка стъкло. От фирмата, която ще ми прави дограмата предложиха да обърнат Ка стъклото, така, че да стане обратния ефект - да не пропуска топлото отвън. Казаха, че зимата в стаята щяло да бъде същото, както ако имах обикновено стъкло. Възможен ли е този вариант, понеже никъде в нета не го срещнах, а не искам сляпо да се доверявам на майсторите?
Takezo Sensey - модератор
Pisa написа:
Прочетох всичко за парниковия ефект, който става в слънчеви стаи с Ка стъкло. От фирмата, която ще ми прави дограмата предложиха да обърнат Ка стъклото, така, че да стане обратния ефект - да не пропуска топлото отвън. Казаха, че зимата в стаята щяло да бъде същото, както ако имах обикновено стъкло. Възможен ли е този вариант, понеже никъде в нета не го срещнах, а не искам сляпо да се доверявам на майсторите?
1- смени фирмата нещо се ...
2- да не пропуска топлото отвън скъклото не е Ка, а Стопсол !
3- няма да го срещнеш никъде е нета, т'ва са ... глупости от общ характер !

Успех !
Pisa - помощник
Много благодаря! И на мен нещо ми се видя съмнително, жалко, че сме малък град и нямам голям избор на фирми. Вече сме го поръчали, ще си го сложим както трябва, а лятото дано щорите помогнат малко.
stanetzz - специалист
Да не отварям нова тема- лесно ли се разглобява ПВЦ- дограма? В смисъл- как е закрепен стъклопакета в самата дограма вътре и как да стигна до него.
Идеята ми е да обърна стъклопакетите за през лятото, защото съм с Ка-стъкло. Вече две зими изпитвам предимствата, и едно лято- недостатъците му, така че не искам и това лято парник по стаите.
vanko68 - специалист
Ти май не четеш.Два поста по-горе Такезо ЯСНО е обяснил,че с К-стъклото няма полза да се обръща.К-стъклото отразява обратно дълговълновия диапазон,образувал се вътре в стаята от нагретите предмети и стени.Той ЛИПСВА във външното слънчево лъчение.Сложи си щори.
stanetzz - специалист
:lol:
МАЙ НЕ ЧЕТЕШ АЗ КАКВО ПИТАМ ?
Ако нямаш какво да напишеш по въпроса ми (лесно ли се разглобява ПВЦ- дограма?) , отмини го със снизхождение !!!

КАКТО НАПИСАХ, МНОГО ДОБРЕ СЪМ ИЗПИТАЛ И ПРЕДИМСТВАТА, И НЕДОСТАТЪЦИТЕ НА КА-СТЪКЛОТО !
И съм решил да направя това, за което питам . Не искам поредната безсмислена дискусия за/против Ка.

И щори имам, хоризонтални, алуминиеви, бели на цвят- теоретически най-малко привличат слънцето, респективно най-малко се нагряват.
Но така или иначе се нагряват, и започват да изпълняват функцията на радиатор- още повече загряват въздуха в помещението.
И изолация имам- 8см EPS, външна.

С други думи, не искам да спра проникването на жега отвън-навътре, а малко поне да се намали ефекта на задържане на топлината в помещението дори много след залез слънце.
Master_Kenobi - V.I.P.
stanetzz написа:
лесно ли се разглобява ПВЦ- дограма? В смисъл- как е закрепен стъклопакета в самата дограма вътре и как да стигна до него.
Лесно.
Започваш с някой от по-дългите стъклодържатели, от средата му. Подпъхваш с тъп нож по средата и огъваш държателя в равнината на ст/пакета, докато излезе. После последователно махаш другите.
Стъклопакета се държи само на подложки, никакво особено закрепване няма, ако си спомням добре.
После слагането обаче е по-трудно, защото чрез подлагане около ст/пакета се отределя геометрията на отваряемите крила, което е важно за да затварят добре.

Но стига съм давал акъл, че скоро не съм го правил и да не объркам или забравя нещо. Дано мине някой мастор за ти каже подробностите. :)
Успех! :)
Последна промяна от Master_Kenobi на ср май 20, 2009 9:48 pm, променено общо 1 път.
vanko68 - специалист
Много лесно-отвътре има лайстни,фиксиращи пакета.С плоска шпакла леко надигаш най-дългата лайстна,като я забиваш в тънкия процеп между нея и профила.Откопчаваш я от средата към ъглите.След това откопчаваш следващата от единия ъгъл към следващия и така до последната.Пакета не е фиксиран по никакъв начин и като свалиш четирите лайстни просто го хващате двама в двата края ,отлепвате го от външните уплътнения и го сваляте навътре към стаята.Внимавай,отдолу в профила има подложки отляво и отдясно за нивелиране на пакета,да ги запазиш при монтажа обратно да са си пак там.
Монтажа е с гумено или пластмасово чукче или с об.чук,но с нещо гумено,се почукват лайстните,за да се фиксират наобратно в каналчетата на профила.Последната лайстна ( дългата) се слага така-мушкат се първо единия ъгъл,после втория,и с почукване от единия към другия край тумбестата извита лайстна се набива в каналчето на профила.
stanetzz - специалист
Много благодаря за изчерпателните отговори и на двама ви! :respekt:
Бъдете живи и здрави ! :prayer: :respekt:
Малкия - специалист
препоръчвам външни щори
  • 1
  • 2

Тема "Ка стъкло в слънчева стая?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: