Привет на всички.
От грубия строеж ми останаха 100-ина бройки борови подпори (3-метрови), с част от които смятам да си направя старомодна селска ограда.
Смятам това лято да сваля боровата кора и да скова оградата.
Замислил съм се над два "дизайна" - вижте прикачените снимки.
Х-образния вариант (Вариант №2) май ми допада повече, но приемам и други идеи.
Но не искам е е "просто" коване с гредарски пирони, ... а някак по-арт изпълнение на сглобките. т.е. по-малко пирони, а повече сглобка!
И тук идват принципните ми въпроси, защото всички познати ми сглобки са за съединяване на "паралелепипеди" (дъски, греди и т.н.), а на мен ми трябват сглобки за "цилиндри".
Имате ли някакви идеи, как да сглобя втората ограда от цилиндрични трупи с минимално количество пирони?
От грубия строеж ми останаха 100-ина бройки борови подпори (3-метрови), с част от които смятам да си направя старомодна селска ограда.
Смятам това лято да сваля боровата кора и да скова оградата.
Замислил съм се над два "дизайна" - вижте прикачените снимки.
Х-образния вариант (Вариант №2) май ми допада повече, но приемам и други идеи.
Но не искам е е "просто" коване с гредарски пирони, ... а някак по-арт изпълнение на сглобките. т.е. по-малко пирони, а повече сглобка!
И тук идват принципните ми въпроси, защото всички познати ми сглобки са за съединяване на "паралелепипеди" (дъски, греди и т.н.), а на мен ми трябват сглобки за "цилиндри".
Имате ли някакви идеи, как да сглобя втората ограда от цилиндрични трупи с минимално количество пирони?
Прикачен файл
Вариант 1: Проста ограда от дървени трупи.
Fence-log.jpeg (238.54 KиБ) Видяна 5591 пъти
Прикачен файл
Вариант 2: Като Вариант №1, но са добавени 2 пръта (на "Х").
Fence-X.jpeg (187.23 KиБ) Видяна 5591 пъти