Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
sergi - специалист
привет

бихте ли ме насочили при тази операция кои са основните важни фактори които трябва да се спазят.
чувам ЗА и ПРОТИВ държавната вода да влезе в мазето или на двора.
и кой вариант е по правилен.
и доколко е възможно тръбите от улицата да влязат зад къщата до пристройката между моята къща и обора на съседите...

става дума за село над търново, има кладенец и се е ползвал само той от предишните собственици

благодаря предварително че май се събраха много въпроси
Deo-x - специалист
Питейната вода ли искаш да си вкараш от улицата?Според мене най удачно е на двора и тръбите където искаш полагай,включително външна чешма да има,а мазето откъде го измисли :?
sergi - специалист
абе не съм го измислил, но в някой от местнити възтановени къщи са вкарали питейната вода в мазетета и затова попитах...

а пък навън ще замръзва, но май предпочитам да не е в мазето
а и ако е на двора ще трябва да се прекопа двора за тръбите....
или около кладенеца някъде

какъв е правилния вариант за цолажите на тръбите и къде е добре да има кранове.

за това ми е чуденката

благодаря
Deo-x - специалист
Виж тук http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=9315.Не съм по тази област,но явно ще трябва да сложиш водомера като си направиш шахта с капак отгоре за водомера и кранче да има при евентуално спиране и пускане на водата.
ciryl - напреднал
Здравей,
Отиваш във ВиК дружеството, което снабдява селото и си подаваш молба да те вкючат в водопреносната мрежа.
Прочети НАРЕДБА № 4 от 14 септември 2004 г.
ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ПРИСЪЕДИНЯВАНЕ
НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ И ЗА ПОЛЗВАНЕ НА
ВОДОСНАБДИТЕЛНИТЕ И КАНАЛИЗАЦИОННИТЕ
СИСТЕМИ
blue_g - специалист
привет,
във връзка с темата...Наскоро си закупих парцел на 30км от София. Лицето на парцела е на улица, която няма ВИК. Парцела ми е празен и не смятам в близките 2-3 г. да строя, но ще гледам градина и ми трябва вода. На 60м от мен по напречна улица има ВИК. От местното ВИК ми казаха, че аз трябва да си поема разходите по изкопаването и полагането на тръбите. Те само ще ги узаконят и засечат водомера. Искат ми по 60лв на машиносмяна за багера без тръбите и водомера. Това законно ли е? В смисъл, аз ли трябва да си поема разходите. Разбирам, че прокопаването и тръбите в двора ми аз ще си ги полагам и поема като разход...но не разбирам защо трябва за моя сметка да полагам тръбите на улицата...Така ли е по принцип? Как да процедирам :?
LazarGanev - "Велик майстор"
Ами тука е така. Че 60лв на машиносмяна е жива далавера - горе-долу толкова се дава за час. На мен след дълги преговори ми взеха 3000лв за да ме свържат в канализацията - 15метра от оградата до тяхната шахта, без да нарушават никакви настилки.

Тема "вкарване вода в къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: