Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
mladkal - майстор
Ronin написа:
Колега ...при всички инциденти задължително ходя аз......идея си нямаш за какво иде реч....с което не искам да те обидя....колкото и просташко елементарно да изглежда монтирането на един датчик в една стая съвсем не е така ...това е комплекс от положение на прозорците,ъгъл на влизане на преките слънчеви лъчи в помещението,ъгъл на евентуално влизане на крадец нарушител,посока на отваряемите части на прозорците,местоположение на вратата на помещението независимо че е вътрешна врата,наличие на климатик,особено на камина и комин,наличието на външни стени ориентирани на юг....наличието на гол паркет...даже може да подлуди собственика на жилището....това за което говориш ти и даже аз е чиста халтура........ежедневно ставаме свидетели на окабеляване от ел.техници особено на така наречените бизнес сгради...мъка...мъка....а апартаментите които се строят тип кооперация за да няма проблем (да не пречат на мебелите) кабелите за сот-централа се вадят над входната врата до ел.таблото а датчиците до касата на вратата на стаята обикновенно фронтално пред прозореца...така не се прави масовизация.....а простотия за отбиване на номера.....или още по обидно казано майстора толкова може.......Затова си има сот техници които ходят БЕЗПЛАТНО по адресите и казват кое колко и как....какви са компромисите и как да бъдат компенсирани....всеки попитал за съвет първо питам откаде си......за да уточним най-близката възможна точка за оглед....На коментара че човека искал "проста" :lol: охранителна с-ма......отговора е няма такава...има вършеща и невършеща работа......пазара е наводнен с ментета.....качеството на охранителната техника се изразява в по дълъг ресурс,повече възможности и адаптация към обекта,малка дефектеруемост(много важен и основен) и висока защита от фалшиви сработвания......евтината техника пък е обратно но по смисъл и едната и другата вършат работа....по важно е да са монтирани правилно и от точния човек.....пък еле ако става въпрос за къща с двор и няколко клавиатури и гараж...пък ти му давай съвети пред клавиатурата...айде с здраве и успех.....
съгласен съм с това....всичкито написано то теб. Аз си начертах кое къде ще ми е... още при залагането на кабелите и после го събесдавх с техника на фирмата, която вече си бях наплюл да ме охранява..... нямаха никакви забележки и хайванчето си работи до ден днешен...Въпрос на желание и странаие.... Бе ми първата аларма и сега - като сменя акумалотарот след 4г експлоатация всичко отново ще заработи...Аз съм с канадск парадокс от около пред ипет години.... изцяло самостоялено монтиране на датчици, разположение, окабалеяване.. само принципното подвързване и програмирането ми бе от хора експерти като теб.
Ronin - специалист
Колега тая сирена дето снимал мога да ти кажа и кой е производителя...и още че същия ми звъни за решаването на разни проблеми...мога да ти кажа и модела на 4 бр. транзистори....и че на платката щифтовете отдолу са сиви или бели...по вероятно сиви....по ред на клемите от ляво на дясно TAM/TAM/CTR/захранване (+)(-).....кабела до шпулата е бял без полярност и има две це/ка ключета отзад и отпред...първия капак незнаеш за какво е но ако искаш мога да те светна.....нямаш токова косми по главата колкото такива боклуци съм демонтирал ....основния недостатък на това е че са некачествено боядисани и след време поскат кафяви черти под тях и им пукват едни кондензаторчета и сирената почва да припуква и жужи.......поздрави и ако ески зара е квартала на Стара Загора нищо чудно да си клиент на нашия клон но такива сирени не продаваме
Последна промяна от Ronin на чет май 21, 2009 12:22 am, променено общо 1 път.
Ronin - специалист
И тая сирена с този монтаж се обезврежда на 100% за по малко от минута....ако монтираш сирената върху дупката на кабела удължаваш времето с 2-3 минути за обевреждане....и трето мястото й е горе до плочата не на пода ...там прибавяш още 5 мин....за отказване на крадците...! :cool:Ако искаш да ти кажа как става пиши на лично за да си коригираш уязвимоста.....като казвам под минута имам предвид около 20 сек..... :?
mladkal - майстор
Ronin написа:
И тая сирена с този монтаж се обезврежда на 100% за по малко от минута....ако монтираш сирената върху дупката на кабела удължаваш времето с 2-3 минути за обевреждане....и трето мястото й е горе до плочата не на пода ...там прибавяш още 5 мин....за отказване на крадците...! :cool:Ако искаш да ти кажа как става пиши на лично за да си коригираш уязвимоста.....като казвам под минута имам предвид около 20 сек..... :?
Ески Зара не е квартал на СтараЗагора, а едно от старите му имена преди поредно опожаряване и това име града е носил по време на турското владичество.
Абсолютно си прав, че е редно да се монтира на високо и видномясто, а не там долу, където апашите могат да се "сгушат" и скрият. Но освен ефикасността търсих и естетическа позиция за въпросната сирена.
Принципно алармата е локална, а само повреме на годишен отпуск и пътешествие си викам сигнално охранителна фирма да ми я комутират с тях и да ме охраняват по време на отсъствието ми.
lz1wvm - специалист
За това че сирената не е върху кабела наистина е голяма ГРЕШКА.Тази грешка вероятно е станала при самия монтаж(може би някакво недоразумение)
pavel6666 - напреднал
Благодаря на отзовалите се. Понеже не ми се дава
много подробна информация но все пак ще кажа.
Живея в жилище тип мезонет и понеже имам инфорация,
оскъдна де, кое как и защо се краде, предпочитам и поради финансови съображения да направя подготовка за нестандартна аларма, сиреч за такава която няма външно да се знае, че съществува, включително и сирената. Много добре знам, че непреодолима аларма няма. Начина човек да се защити е да не държи нищо ценно в къщи, а това което все пак не може да не остави е добре да е защитено на принципа за който до сега говоря "ИЗНЕНАДА". Много благодаря за професионалните съвети, ще имам сигурнно още много въпроси.
От едно известно време се олавям, че този сайт е най често посещавания от мен.
Милен - майстор
Щом си любител на самоделките това може да ти бъде полезно http://www.kn34pc.com/books/book-sigurnost-u-doma.djvu
Ronin - специалист
pavel6666 написа:
Благодаря на отзовалите се. Понеже не ми се дава
много подробна информация но все пак ще кажа.
Живея в жилище тип мезонет и понеже имам инфорация,
оскъдна де, кое как и защо се краде, предпочитам и поради финансови съображения да направя подготовка за нестандартна аларма, сиреч за такава която няма външно да се знае, че съществува, включително и сирената. Много добре знам, че непреодолима аларма няма. Начина човек да се защити е да не държи нищо ценно в къщи, а това което все пак не може да не остави е добре да е защитено на принципа за който до сега говоря "ИЗНЕНАДА". Много благодаря за професионалните съвети, ще имам сигурнно още много въпроси.
От едно известно време се олавям, че този сайт е най често посещавания от мен.
За мезонета си предвиди втора клавиатура за горния етаж в коридорчето защото най-вероятно спалнята ти е горе....после като дойде време за монтажа ще разбереш защо две клавиатури...... :)
Също така помисли и за кабели за видео домофон долу в всекидневна примерно и горе втори монитор.....щом искаш по високо ниво на сигорност видеодомофона е задължителен.......пускай кабели поне....пък после ......не са толкова скъпи.....
Ronin - специалист
:-D :-D :-D :-D Ние всички знаем къде са нискобюджетните китайци..... :lol:

Мерцедеса на алармите е тука ! www.dscbg.com

Тема "Изграждане на обикновенна СОТ за жилище" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: